Autor: Informer.rs

02.10.2023.

13:02

Foto: Tanjug/AP, Reuters

Sport

Ubijaju se! Novinar slikovito opisao mečeve Đokovića i Alkaraza

Srbin i Španac su odigrali do sada četiri meča i rezultat je 2:2. Ove sezone su se sastali čak tri puta. Đoković je prvo pobedio Alkaraza u polufinalu Rolan Garosa, pa mu se Karlitos revanširao u finalu Vimbldona, ali je Srbin dobio treći meč i to u finalu mastersa u Sinsinatiju. 

Novinar Sajmon Kembers bio je učesnik diskusije sa Karol Bušar i Marion Bartoli. Tema je bila rivalstvo i konkretno tenzije na terenu kada svoj meč igraju Novak Đoković i Karlos Alkaraz. U ovom trenutku Đoković je u blagoj prednosti.

Informer

- Kada govorimo o sadašnjosti, ako se sastanu recimo sutra, Novak ima blagu prednost, ali mislim da to može da se menja svake nedelje. Videli smo kako se njihovi stilovi uklapaju jedan u drugi i kako praktično ubijaju jedan drugog na terenu svaki put kad igraju. To je sjajno za videti. Novak ima prednost, ali ne veliku -  rekao je Kembers.

Informer

Novak je u ponedeljak počeo  393. nedelju na vrhu ATP liste i nalazi se pred podvigom koji nikome nije uspeo – da 400 ponedeljaka dočeka na prvom mestu. Na terenu ćemo ga opet videti krajem oktobra. Naredni turnir na kom će igrati je masters u Parizu, koji traje od 28. oktobra do 5. novembra. Prošle jeseni u finalu je izgubio od Holgera Runea posle velike borbe u tri seta, pa će sad braniti 600 ATP poena.  Nakon Francuske, on će od 12. do 19. novembra igrati na Završnom mastersu u Torinu, gde će braniti titulu i 1.500 bodova, a potom će u Malagi igrati za Srbiju na završnici Dejvis kupa, od 21. do 26. novembra.