Autor: Informer.rs

04.10.2023.

08:26

Foto: EPAIMAGES

Sport

Alkaraz otvoreno preti Đokoviću!

Španac je propustio šansu da se dodatno približi Srbinu na ATP listi jer je u polufinalu bolji od njega bio Janik Siner sa 7:6(4), 6:1. Italijanski teniser je penicilin za Španca, protiv Alkaraza ima čak 4-3 u međusobnom skoru. To nije poljuljalo Alkaraza koji želi da u Šangaju na mastersu i u Bazelu na turniru iz serije 500 istopi prednost Đokovića i smeni ga na tronu do kraja sezone.

- Nastavljam da jurim Novaka Đokovića na prvom mestu svetske liste. Cilj je da mu se što više približim - poručio je jasno Alkaraz posle poraza u Pekingu.

Novak Đoković je prvi na ATP listi sa 11.545 bodova, ostao je bez 250 bodova, jer nije branio trofej u Astani, dok je Karlos Alkaraz drugi sa 8.715 bodova, u Kini je zaradio samo 180 bodova. Srbin sad ima 2.830 poena prednosti u odnosu na Španca.

Španac je slobodan u prvom kolu turnira u Šangaju, a zatim će na megdan boljem iz duela Boržeša i Barera. Pričao je o problemima tokom meča sa Sinerom.

Informer

- U drugom setu me nigde nije bilo, psihološki sam pao, a osećao sam i lakši problem sa butinom. Vučem tu povredu još od US Opena. Jedno je sigurno, u Šangaju ću morati bolje da igram.

Informer

Jasno je  da Alkaraz ima problem, ali uverava da je sve u redu.

Nije ništa mnogo ozbiljno. Problem postoji, ali ne utiče na moju igru. Mislim da sam 100 odsto fizički spreman.