Autor: Informer.rs

05.10.2023.

13:45

Foto: EPA-EFE/PETER FOLEY

Sport

Novak podržao Zvereva i Medvedeva! Igrači moraju da idu na spavanje!

Odjeknule su teniskim svetom izjave kojim su Zverev i Medvedev okrivili organizatore turnira za kasne početke mečeva, a podržala ih je i asocijacija PTPA.

Iz sedišta udruženja profesionalnih tenisera izdali su saopštenje u kojem se ističu negativne posledice takvih odluka organizatora.

"Mečevi koji počinju kasno uveče ne štete samo igračima, već imaju negativne posledice i na navijače, sakupljače loptica, zaposlene na turniru i investitore", stoji u saopštenju.

Oglasio se izvršni direktor PTPA, Ahmad Nasar, koji je objasnio zašto nije dobro da se ovo dešava.

"Neki turniri imaju organičenje, što je pohvalno. Neki nemaju i čini se da uživaju u kasnim večernjim mečevima koji se završavaju kasno, gotovo da svi trče pobednički krug kada se sve završi u dva, tri ili četiri sata ujutro po lokalnom vremenu. Sa tačke gledišta igrača to nema smisla, isto je i što se tiče navijača, onih koji prenose sve i svih komercijalnih partnera. Ako pogledate tribine i zumirate kamerom na isrcpljene igrače, vidite da je publika već otišla. Imaju poslove, porodice i stvari koje rade, moraju da idu na spavanje", zaključio je Nasar.

Novak Đoković je osnovao Asicijaciju profesionalnih tenisera uz podršku Vasila Pospišila kako bi se borio za sve igrače, posebno slabije plasirane kako bi više zarađivali. Mnogi su ga podržali, ali naravno našao se na meti kritika, posebno od strane ATP-a. Tihi rat traje, ali Nole ne mari i daje sve od sebe da pomogne koliko je u njegovoj moći igračima zbog problema sa kojim se suočavaju u "belom sportu".