Autor: Informer.rs

07.10.2023.

08:09

Foto: Tanjug/AP

Sport

Strašno! Sestra Holgera Runea dobila stravične pretnje zbog njegovog poraza!

Već godinama Holger Rune važi za jednog od najboljih tenisera na planeti iako se još uvek radi o tinejdžeru. Mladi Danac nedavno je ušao među prvih 10 na ATP listi, ali mu za ozbiljnije rezultate fali kontinuitet. 

Da je tako potvrđeno je i u Šangaju gde je Rune doživeo poraz već u prvom kolu. Ipak, njegova loša partija u Kini pala je u drugi plan nakon što je Holgerova sestra - Alma dobila stravnične pretnje zbog poraza. 

- Samo da budem vrlo jasna, pretnje meni i mojoj porodici bile su i biće prijavljene policiji. I za vašu informaciju, konsekvence nisu ništa blaže zato što pretnje stižu preko mreža. I za sve te koji šalju poruke mržnje...Molim vas, ne boli ništa da pokušate da budete dobri - poručila je sestra Holgera Runea. 

Danski teniser nakon Vimbldona nikako ne uspeva da pronađe pravu formu, a poraz u Šangaju bio mu je sedmi na prethodnih šest mečeva. 

Nedavno su teniske asocijacije pokrenule "peticiju" kako bi se nasilje putem interneta naneto sportistima smanjilo u budućnosti. Na nekim turnirima organizatori su zapošljavali stručnjake da prate društvene mreže i sklanjaju ružne komentare koji bi mogli da uznemire tenisere i teniserke. Nažalost, deluje da boljitka još uvek nema...