Autor: Informer.rs

07.10.2023.

13:45

Foto: REUTERS/Toby Melville

Sport

Siner preti Srbiji i Novaku: Spreman sam za Dejvis kup, vreme je za pobedu protiv Đokovića!

Na krilima Novaka Đokovića Dejvis kup reprezentacija Srbije plasirala se na završni turnir koji će se sredinom novembra igrati u Malagi. "Orlovi" predvođeni najboljim teniserom svih vremena žele drugi trofej u Dejvis kupu, ali će posao u španskom gradu biti izuzetno težak. 

Srbija u četvrtfinalu igra protiv Velike Britanije. Jasno je da je naša reprezentacija favorit, ako tu ulogu opravdamo sledi daleko teži zadatak protiv, najverovatnije Italije. "Azure" u četvrtfinalu čeka Holandija, ali budući da će u taboru reprezentacije biti Janik Siner čini se da je Italija ogroman favorit. 

- Igraću u reprezentaciji! Dopada mi se snaga našeg tima. Nakon Ju-Es opena morao sam da napravim pauzu, da se resetuje. Sada se osećam mnogo bolje i spreman sam za Dejvis kup - poručio je Janik Siner. 

Italijan je nedavno osvojio turnir u Pekingu pošto je u finalu savladao Danila Medvedeva. Bio je to njihov osmi međusobni duel, a Siner je u kineskoj prestonici upisao svoju prvu pobedu. Sličan skor ima i protiv Đokovića, samo bez trijumfa, te su ga navijači pitali da li je vreme da u "Malagi" savlada i najboljeg svih vremena. 

Informer

 

- Mnogo radim na svojoj psihološkoj pripremi, ima vremena za prvu pobedu protiv Novaka. Posle Ju-Es opena, proveo sam vreme sa sportskim psihologom u Monte Karlu. Potpuno sam promenio način rada. Shvatio sam grešku i ne smem sada da je ponovim, ne smem da posle titule u Pekingu loše prođem u Šangaju, kao što mi se desilo u Americi – objasnio je Italijan. 

Njega danas očekuje meč drugog kola u Šangaju, a rival mu je Amerikanac Giron.