Autor: Informer.rs

18.10.2023.

20:47

Foto: EPA Images

Sport

Španac odustao od Bazela! Alkaraz posustaje u borbi za prvo mesto

Drugi igrač sveta trebalo je da se takmiči u švajcarskom gradu od 21. do 28. oktobra, ali je odlučio da preskoči, jer se nije oporavio. Kako su naveli organizatori turnira u Bazelu, Alkaraz ima upalu tabana na levoj nozi, a ta upala se proširila i na mišiće gluteusa.

Odustajanje od Bazela koštaće španskog tenisera mnogo poena u borbi sa Novakom Đokovićem za prvo mesto na kraju sezone na ATP listi. Alkaraz tako neće biti u prilici da se bori za 500 bodova koliko donosi titula u Bazelu, on će štaviše izgubiti 180 poena, jer je prošle sezone stigao do polufinala. 

Informer

I dalje drži sve u svojim rukama: Novak Đoković

Prema novoj ATP listi koja će izaći u ponedeljak, srpski teniser na lidersku poziciji imaće 11.045 bodova, dok će Alkaraz imati 2.420 bodova manje, odnosno 8.625.

Đokovića i Alkaraza do kraja sezone očekuje učešće na dva turnira, prvo masters u Parizu (30. oktobar-5. novembar), a potom i Završni turnir u Torinu. Srpski teniser brani 2.100 poena na ova dva turnira, odnosno finale u "gradu svetlosti" i titulu u Torinu. Sa druge strane, Španac brani samo 180 bodova iz Pariza, dok na Završnom turniru nije ni igrao.