Autor: Informer.rs

20.10.2023.

09:42

Foto: reuters

Sport

Navijači u panici! Nadal zabrinuo novom izjavom!

Španski as je upravo na Australijan openu ove godine se poslednji put pojavio na teniskom terenu kada je poražen već u drugom kolu. Od tada nije aktivan, a ranije izjavljivao da bi mogao da se vrati baš na Otvoreno prvenstvu Australije sledeće godine.

Pored toga, vrlo moguće je da će to biti oproštajna sezona čuvenog tenisera koji je u karijeri osvojio 22 grend slema što ga stavlja na drugo mesto po najprestižnijim titulama, odmah posle Novaka Đokovića koji ima dva trofeja više.

Nadal je u međuvremenu da novu izjavu, a ona je zabrinula njegove mnogobrojne fanove, pošto "Kralj šljake" tvrdi da niej siguran da će biti spreman za turnir u Melburnu, iako naporno radi na tome.

Informer

- Radim i pripremam se tako kao da ću u januaru biti deo Australijan opena, ali u ovom trenutku to ne mogu da tvrdim. Istina je da osećam mnogo manji bol tokom igre nego što je to bilo ranije, ali on je i dalje tu i ne dozvoljava mi da budem na maksimumu - poručio je Nadal.

Nadal tvrdi da tek kada bude odradio nekoliko treninga bez ikakvih problema moći će definitivno da da potvrdi kada se vraća na teren.

- Dobra je stvar da mogu da se izlažem većim naporima nego ranije i to je veoma značajno za moje mentalno zdravlje. Ipak, tek kad ne budem imao nikakav bol ću moći da dam tačnu procenu o povratku na teren. Moram da dam vremena sebi da se što bolje spremim - zaključio je on.