Autor: Informer.rs

23.10.2023.

06:40

Foto: reuters

Sport

Toni Nadal: Pa, nisam ja Rafaelu majka...

Dugih šest godina prošlo je od kako su se putevi Tonija i Rafaela Nadala, na iznenađenje svih, razišli. Stric jednog od najboljih tenisera sveta je napustio tim svog bratanca i započeo "solo karijeru" kao trener Feliksa Ože Alijasima. 

Ipak, i nakon rastanka Toni Nadal nastavio je da hvali Rafaela. Član je teniske akademije na Majorci, a upravo tamošnji portal "Majorka Dejli Buletin" prenosi izjavu Tonija Nadala koja je izazvala brojne negativne reakcije širom sveta. 

Naime, legendarni Španac smatra da je glavni problem mladih generacija pritisak jer imaju u svojim timovima mentalne trenere koji ne rade svoj posao. 

- Danas imate previše informacija da je sve prosto zbunjujuće, a radi se o pozitivnim kritikama. To ne funkcioniše stalno, naprotiv, dovodi do veće frustracije kod igrača kada izgube - rekao je Toni Nadal.

Informer

 

Dotakao se, potom, svoje saradnje sa Nadalom kako bi objasnio u kom smeru ide njegov stav. 

- Timovi koji stoje uz igrače su postali tako veliki, imate mnogo statistike, analiza, nutricioniste, mentalne trenere i lekare. I ti mentalni treneri su su razlog što su mnogi igrači frustrirani i što ne umeju da se nose sa pritiskom i porazom. Pa nisam mu ja majka. Ne znam šta je pojeo, šta jede i koliko je težak. Rafa nikada nije imao mentalnog trenera, a kamoli nutricionistu. Pre svega ovoga, bili smo samo Rafa i ja - podvukao je Toni Nadal.