Autor: Informer.rs

23.10.2023.

23:30

Foto: Shutterstock

Sport

Otpozadi! Teniserka bez gaćica nasred terena! Slika za sva vremena, ovo se ne zaboravlja! (FOTO)

O čemu je reč? Naime, jedna devojka je uslikana bez gaćica kako ide ka mreži dok u ruci drži reket. U jednom trenutku je podigla suknju, fotograf je škljocnuo i slika je munjevitom brzinom postala erotsko remek delo.

Prvi put je fotografija objavljena 1977. godine, a izdanje je posvećeno 25. godišnjici uspona britanske kraljice Elizabete Druge na tron. Izdavač je godinu dana kasnije prodavao ovu fotografiju kao poster, a ubrzo je prodata u više od dva miliona primeraka i na njoj su zarađeni milioni.

Pretpostavlja se da je fotograf Martin Eliot, a da je njegova devojka Fiona Batler bila model. Navodno ju je u septembru 1976. godine zamolio da mu pomogne, a pošto nije igrala tenis pozajmila je reket i ručno šivenu haljinu od prijateljice. Uzela je patike od oca, dok su od jednog psa uzeli teniske loptice.

Ova priča okončana je tužno jer je fotograf umro u bedi 2010. godine, a Fiona se na kraju udala za milionera.

- Bila sam naivna i ništa nisam dobila za nju, iako je postala jedna od najprodavanijih na ostvrima Velike Britanije i inostranstvu. Ali svaki put kada je pogledam, ne mogu da se ne nasmejem prisećajući se brezbrižnih i srećnih godina -  rekla je pre nekoliko godina kada je pozirala uz fotografiju koja ju je proslavila.

Piter Etkinson je izdao saopštenje u kom je tvrdio da se na fotografiji ne nalazi Fiona, već njegova bivša supruga. Odlučio je da priloži i dokaz u vidu fotografije sa čuvenim okvirom, ali i verziju iz 1974. godine.

Etkinson je čak tvrdio da je Eliot želeo sve da prizna pre smrti i da dostavi pismenu izjavu, ali da jednostavno nije bilo vremena. Tako je misterija ostala do danas.