Autor: Informer.rs

24.10.2023.

21:10

Foto: EPA Images

Sport

Šteta! Kecmanović imao u šaci šestog igrača sveta, ali je sve prosuo

Mladi naš igrač je eliminisan u prvoj rundi turnira u Švajcarskoj, pošto je bolji od njega bio Danac Holger Rune posle preokreta sa 1:6, 7:5, 6:3 posle dva sata igre.

Kecmanović tako nije uspeo da još jednom uzme skalp šestom igraču sveta, pošto ga je prethodno prošle nedelje razbio na startu turnira u Stokholmu. Ipak, sada je Danac uspeo da mu se osveti.

Beograđanin je bio na pragu novog uspeha, jer je imao set i brejk prednosti, ali je nakon toga stao, što je Hole iskoristio i stigao do preokreta i pobede. 

Trenutno 55. igrač na ATP listi odigrao je fantastičan prvi set. Sve mu je polazilo od ruke, osvajao direktne poene, a pritom mu je pomogao i sam rival koji nije mogao da nađe svoj ritam. Kecmanović je tako već na startu napravio brejk i poveo 2:0, da bi potom i šestom gemu uzeo još jednom servis rivalu i za samo 26 minuta stigao do vođstva u setovima. 

Informer

Holger Rune

Rune je u nastavku popravio igru, ali je srpski igrač nastavio u odličnom ritmu, pa je u sedmom gemu stigao do novog brejka za 4:3. Ipak, umesto da tada potvrdi brejk i stigne na korak do trijumfa, naš teniser je posle pravog maratona u osmom gemu ispustio svoj servis i tu je počeo njegov pad. Danac je u nastavku stigao do još jednog brejka, koji mu je doneo izjednačenje u setovima.

U trećem, odlučujućem setu, Kecmanović, očigledno pod uticajem izgubljenog gema, nije imao snage da se suprostavi Runeu, kome je jedan brejk na kraju bio dovoljan da stigne do pobede. 

Srbija je tako već na startu turnira u Bazelu ostala bez predstavnika, pošto je prethodno Dušan Lajović izgubio od Pojaka Huberta Hurkača sa 2:0 u setovima.