Autor: Informer.rs

26.10.2023.

07:15

Foto: EPA

Sport

Legenda ima poruku za Nadala: Rafaele, prolićeš "reku suza"!

Nema Rafaela Nadala na terenu od kako se početkom godine povredio na Australijan openu. Sve su prilike da će upravo turnir u Melburnu biti povratnički za Španca, ali je pitanje u kakvom će stanju nekadašnji prvi reket sveta stići u Australiju. 

Baš zbog toga njegov povratak postala je glavna tema u svetskim medijima. Legendarni Boris Beker bio je gost u podkastu "Žuta loptica" kada je istakao da će Nadal imati pakleno težak zadatak kada ponovo zaigra. 

- Rafa će morati da prođe kroz 'dolinu suza'. Nadal neće odmah igrati svoj najbolji tenis, ali mora da igra u Australiji. Nije mu glavni cilj Melburn, već Rolan Garos. Dobra vest je što želi da igra i trenira - rekao je Boris Beker. 

Informer

 

Ipak, dodaje Nemac da će mlade snage spremno čekati šansu da savladaju Rafaela Nadala kada se vrati na teren. 

- Biće to dug, trnovit put povratka. Mlađi igrači ne spavaju. Oni ne kažu: 'Nadale, drago mi je da te vidimo. Pustićemo te da nas pobediš' - dodao je Nemac. 

Beker je tom prilikom verovatio mislio i na svog "štićenika" - Holgera Runea. Danac se tokom prethodnih nekoliko meseci mučio sa formom, a nedavno je upravo legendarni nemački teniser postao jedan od trenera u njegovom stručnom štabu.