Autor: Informer.rs

03.11.2023.

18:45

Foto: AP PHOTO

Sport

To, Srbine! Novak u polufinalu Pariza! Revanširao se Dancu, a i publika je dobila svoje! (VIDEO+FOTO)

Đoković se tako revanširao Runeu, koga od skoro trenira nemački stručnjak Boris Beker, za poraz u prošlogodišnjem finalu.

U polufinalu Đoković će snage odmeriti sa boljim iz duela Andreja Rubljova i Aleksa de Minora.

TOK MEČA: 

TREĆI SET

6:4 - Do prednosti stiže Holger, izjednačuje Đoković. Preokret u gemu pravi Novak, kako je samo sasekao loptu! Toooo, breeeeeee! Dve set meč lopte ima Đoković. Kraaaaaj! To je to! Novak je pobedio 2:1 i plasirao se u polufinale mastersa u Parizu!

5:4 - Rune ponovo lako osvaja gem! I sada je Novak na potezu!

5:3 - Novak stiže do dve gem lopte, žilav je Danac. Gem je Novakov!

Informer

 

4:3 - Ne da se Rune! Lako osvaja gem, a onda bodri sebe, ali i traži podršku publike.

4:2 - Teške su noge obojici tenisera, ali Novak grabi ka pobedi. Još jedan gem za Đokovića

3:2 - Meč je nastavljen. Rune ima flaster na prstu! Posle fantastičnog bekhenda, stiže do 40:15! Smanjuje Novak! Šteta, lopta završava na mreži, gem za Danca!

3:1 - Nole hita ka potvrdi brejka! Ima 30:15, a posle divnog forhenda stiže do dve gem lopte! As! E tako se završava gem i potvrđuje brejk! Bravo Nole! A posle gema, Rune je sam sebe povredio udarcem rukom u ogradu! Trenutno, meč je prekinut, jer se Runeu ukazuje pomoć na terenu!

2:1 - Đoković ponovo pali mašinu i pokazuje Bersiju uvo! Ajde sad da vas čujem! Strašne dve krađe poena imao je Novak u ovom gemu i stigao do brejka!

1:1 - Lako je Đoković stigao do izjednačenja. 

0:1 - Rune prvi servira u trećem setu. Novak prvi stiže do prednosti, Danac izjednačuje, preokret, pa onda i osvaja prvi gem.

DRUGI SET

TAJ-BREJK

7:6 (7:3) - Rune otvara taj brejk vođstvom protiv Novaka 3:0! Mora i Danac da pogreši 3:1! Nova Đokovićeva greška 4:1. Holger Rune je furiozan u taj brejku 5:1! Od poslednjih 10 poena, Nole je osvojio samo jedan. Poen za srpskog tenisera, a sledeći osvaja Rune. Četiri set lopte. Danski teniser osvaja drugi set i izjednačuje rezultat. Oba tenisera idu na pauzu, a ceo Bersi zviždi Novaku. Neverovatno, ovo je već mržnja.

6:6 - Uh, štetaaa! Imao je Novak otvorenu paralelu, ali, ipak Rune stiže do poena. Osvaja lako Rune ovaj gem i gledaćemo taj-brejk!

6:5 - Posle vrućeg gema, Đoković osvaja sledeći. Ponovo će pritiusak biti na Dancu. Ili kraj ili taj-brejk.

5:5 - Servira Rune, pogađa Novak! Veliki pritisak je na Dancu sada! Uuuu, riskantan, forhend ali uspeva 15:15. A sada riskantan, ali ne dobar forhend 15:30. Traži čelendž Rune, kasno, mnogo kasno, sudija mu dozvoljava! Novak je pobesneo i ulazi u raspravu sa arbitrom. Rasprava je potrajala, a Đoković je objasnio sudiji da je Rune tražio proveru tek nakon što je odigrao svoj udarac. Naravno, ispraćen je zvižducima sa tribina. U pravu je prvi teniser sveta. Drama, 40:40! Odličan servis Runea, izjednačenje, idemo dalje.

Informer

 

5:4 - Evo još malo vatrice u ovom setu. Vodio je Nole 30:15, Danac izjednačuje. Tako je, breeeee!  Odličan potez Noleta, zakucao je loptu u Runeov deo terena 40:30. Evo i novog gema! Ide Nole ka pobedi i polufinalu Pariza. Publika viče Rodžer, Rodžer, Nole odgovara sa "da li se čujemo".

4:4 - Druga dupla za Runea u meču 0:15. Odličan servis, izjednačenje. Ipak na kraju Danac bez problema stiže do gema.

4:3 - Četvrti as za Novaka 15:0. Prednost je duplirana, a onda novi forhend, kao iz mašine. Tri gem lopte ima Đoković. Uh, strašan ritern Danca, 206 na sat je išla lopta 40:30. Mekana lopta Holgera, pa novi forhend, umalo da se zakompliku gem, ali nije

3:3 - Na brzaka je Rune na svoj servis stigao do 40:0 i smečom na mreži potvrdio gem i izjednačio u setu.

Informer

 

3:2 - Novak servira, odlično servira 30:15. Uzvraća Rune, izjednačenje. Stiže novi odgovor Novaka 40:30. Pogodio je Holger liniju, đus. Prednost za Novaka, i drugi sjajan servis zaredom. Ponovo vodi svetski broj 1.

2:2 - Prekida konačno Novak seriju od osam izgubljenih poena 0:15. Šteta, nije dobro odigrao Danac, ali ne koristi to Đoković. Lopta je ostala na mreži. Dobro jeee, rival šalje loptu u aut 15:30. Šteta, nova mreža, ali ipak Nole stiže do brejk lopte. Eto ga! Breeeeejk! Idemo, majstore! 

1:2 - Preti Rune u drugom setu. Nole greši, trenutno je 0:30. Tri brejk lopte, greši Šoković i evo brejka! 

Informer

 

1:1 - Prednost za Noleta, ali odmah izjednačuje, pa stiže do dve gem lopte. Imao je danski as loptu na reketu, ali je dobro procenio, lopta je otišla u aut. 

1:0 - Odličan prvi servis Novaka na startu druge deonice, Rune šalje loptu u aut. Forhend sada radi bez greške 30:0. Tri gem lopte, odlični drugi servisi, još jedan sjajan kik i vođstvo na početku drugog seta.

PRVI SET

7:5 - Odličan slajs Noleta 0:15. Izjednačenje, pa as za Runea 30:15. Nestrpljivi Holger sada brza i greši 30:30. Odlično se branio Novak, a malo je falilo da Novak ukrade poen. Strašan volej Danca 40:30. Sjajnoooo! Odlično izgleda Nole na terenu izjednačenje. Ima novak set loptu! Idemoooooo! To Noleeeeeeeee! Linijaaaaa! Traži Rune čelendž, ali džabe! Breeejk, Nole osvaja prvi set. 

6:5 - Jedan duži "reli", forhend je sada slušao Đokovića 15:0. Neuspešni ritern, lopta je ostala na mreži 30:0, odličan drugi servis Đokovića 40:0. Gem za srpskog tenisera.

5:5 - Servira Danac za ostanak u setu i odmah stiže do prednosti. Opaa, dupla servis greška, izjednačenje. Forhend pravi probleme prvom teniseru sveta 15:30. Izašli su i jedan i drugi na mrežu, to Noleee, 30:30. As za rivala 40:30. Bekend ide u aut - novo izjednačenje.

5:4 - Preti Rune, ali jedan duži poen Đoković završava volejom 15:15. Preokret pravi Đoković, pa opet tera rivala na grešku 40:15. Ne vredi ni izlazak na mrežu Holgera, gem za Novaka. 

4:4 - Rune munjevito stiže do 30:0, Nole smanjuje na 30:15, uzvraća Danac i osvaja gem

Informer

 

4:3 - Prednost za Đokovića, koju odmah duplira 30:15. Nije odigrao forhend Nole na pravu stranu 30:30. Ali onda srpski as dodaje gas i osvaja gem. 

3:3 - Sevnula je iz Novakovog reketa jedna bombastična dijagonala koja je počistila liniju 0:15. Očekivao je aut Đoković, ali... 15:15. Odlična dva forhend vinera 30:15. Danac ima dve gem loptu i koristi prvu. 

3:2 - Malo je prošetao Đoković po terenu Runea, a u trenutku kada je trebalo da smečuje, neko je nešto uzviknuo. Oštar pogled Noleta ka toj strani publike, rekao je više od 1000 reči. Novi as, pa greška protivnika 40:0. Gem za srpskog asa.

2:2 - Odličan servis 15:0. Poklon za Novaka, oba tenisera su izašli na mrežu, Holger je volejom poslao loptu na Novakovu stranu, kome nije bilo teško da nadmudri rivala 15:15. Ponovo danski teniser ima prednost, pa onda greši 30:30. Uhhhh, lopta je ostala na mreži, šteta 40:30. I as za kraj gema

Informer

 

2:1 - Naterao je Đoković protivnika na grešku 0:15. Odličan servis, ali dubok napad na mreži, prvo odličan forhend, pa smeč Holgera 15:15. Novi aut, prednost Novak. Odličan servis, pa još jedan, brutalni as - Novak ponovo vodi. 

1:1 - Danac na servisu. Srbin greši, aut 15:0. Uh, zamalo! Gađao je Nole liniju, nije prošao, aut 30:0. Ekspresno danski teniser stiže do tri gem lopte. Odličan servis, izjednačenje.

1:0 - Novak prvi servira i posle ispitivanja snaga na startu stiže do prvog poena. Dobar servis srpskog asa rival šalje loptun u aut. Sad greši Nole, lopta ide van terena 30:15. Tri gem lopte na početku meča za Đokovića. Odlični servisi na startu, pogodio je Novak 4 od 5 za prvo vođstvo.

19.27 - Oba tenisera su izašla na teren, sledi zagrevanje pa početak meča.

19.10 - Rune je izjednačio međusobni skor nanevši prošle sezone Đokoviću poraz u tri seta u finalu turnira koji je trenutno u toku. I ove sezone u Rimu, Noletov večerašnji rival pobedio je rezultatom 2:1.

19.04 - Novak se sinoć nije dobro osećao na terenu, posle meča se žalio na stomačne probleme. Večeras na zagrevanju je delovao sasvim dobro.

18.47 - Novak željno očekuje ovaj meč, s obzirom na to da ga je Danac pobedio u prethodna dva međusobna duela. Đoković je bio bolji rezultatom 3:1 u prvom njihovom meču odigranom na US openu 2021. godine.

18.30 - Dobro veče i dobrodošli na tekstualni prenos meča Đoković - Rune na portalu Informer.rs.