Autor: Informer.rs

13.11.2023.

23:11 >> 23:55

Foto: AP PHOTO

Sport

Nema popusta ni za kuma! Medvedev počistio Rubljova u Torinu

Treći reket sveta je u ruskom okršaju održao čas tenisa i savladao svog zemljaka Andreja Rubljova sa 6:4, 6:2  za samo 90 minuta igre. 
Bio je ovo deveti međusobni okršaja dvojice tenisera, a prednost je ubedljivo na strani Medvedeva koji vodi sa 7:2. Ujedno, Danil se revanširao Rubljovu za prošlogodišnji poraz upravo u grupnoj fazi završnog turnira u Torinu. 

Informer

Andrej Rubljov

Ovog puta, Medvedev nije dozvolio iznenađenje. Godinu dana stariji Rus večeras je od starta napadao i diktirao ritam, pa je Rubljov od prvog gema morao da spašava brejk lopte. Uspevao je peti teniser sveta da odoleva napadima rivala sve do sedmog gema, kada je Danil konačno i napravio brejk za 4:3. 

Rubljov je zahvaljujući brojnim grešakam rivala u desetom gemu imao četiri šanse da se vrati u meč, ali je Medvedev uspeo da se izvuče i četvrtu meč loptu konačno pretvori i poen i osvoji set. 

Drugi set bio je potpuno drugačiji od prvog. Šampion Završnog mastersa iz 2020. godine je na odmah oduzeo servis rivalu, a potom i potvrdio prednost. Nastavio je Medvedev da gazi zemljaka i u petom gemu novim brejkom uspeo je da udvostruči prednost, a onda i mirno priveo meč kraju. 

U "Crvenoj grupi" danas je nemački teniser Aleksandar Zvezrev nadigrao Španca Karlosa Alkaraza sa 2:1 u setovima.