Autor: Informer.rs

16.11.2023.

18:31

Foto: Tanjug/AP

Sport

Alkarazu je suđeno da osvoji Završni masters!

Debitovao je Karlos Alkaraz porazom na Završnom mastersu u Torinu pošto je od njega bolji bio Aleksander Zverev. Ipak, šansu da se nađe u polufinalu sačuvao je Španac pobedom nad Rubljovim, ali će ključni meč igrati sutra protiv Danila Medvedeva. 

Iako njegovo mesto među četiri najbolja u Torinu još uvek nije obezbeđeno, legedarni teniser, a danas teniski analitičar - Aleks Koreča, uveren je da je Alkarazu suđeno da bude šampion na Završnom mastersu. 

- Ono što bih mu poručio jeste da bude svoj, to je najvažnije. Ovoj podlozi se drugi možda bolje prilagođavaju. Treba da misli da može to da nadoknadi onim što je učio u Španiji, Gledano sa strane, čini se da ovo nije baš najpovoljniji turnir za jednog španskog tenisera. Kao što sam osećao da Rafa teško može da osvoji titulu, bilo zbog stila igre ili zbog toga što je kraj sezone, sa Alkarasom imam osećaj da će pobediti u nekom trenutku, siguran sam - rekao je Koreča, a potom nastavio. 

Informer

 

- Alkarasu je suđeno da osvoji ATP finale. Zbog njegove ličnosti, veliki mečevi mu odgovaraju, sa 15.000 ljudi koji ga podržavaju u udarnom terminu. 

Zanimljivo, Aleks Koreča u svojoj trofejnoj vitrini ima pehar sa Završnog mastersa pošto je 1998. godine u finalu savladao Karlosa Moju.