Autor: Informer.rs

24.11.2023.

21:55

Foto: EPA

Sport

Srbija saznala potencijalnog rivala! Evo na koga Nole i ekipa mogu u finalu Dejvis kupa!

Popularni "kenguri" su, prema očekivanjima, savladali Dejvis kup reprezentaciju Finske sa 2:0, a prvi trijumf doneo im je Aleksej Popirin, koji je pobedio Ota Virtanena sa 7:6, 6:2, da bi nešto kasnije Aleks de Minor savladao Emila Rusuvorija sa 6:4, 6:3.

Australija je, dakle, potencijalni rival Srbije, koja sutra igra protiv Italije meč polufinala Dejvis kupa. Ekipa koju kao selektor predvodi Lejton Hjuit i pre duela sa Fincima važila je za velikog favorita, a pobedu su joj doneli mečevi u singlu. Prvo je Popirin u dva seta srušio Virtanena, a drame je bilo samo u prvom. Nešto kasnije, na teren su izašli de Minor i Rusuvori, a australijski as slavio je sa 6:4, 6:3, maltene rutinski.

Za Australiju u Malagi igraju pomenuti de Minor i Popirin, kao i Maks Pursel, Džordan Tompson i Metju Ebden, a predvodi ih kao selektor Lejton Hjuit. Najjača karika im je dubl Pursel - Ebden, ali oni danas protiv Finaca nisu ni morali da izlaze na teren.

Informer

Polufinale Srbija - Italija startuje sutra od 12.00 (Sport klub 1), a naša ekipa je prethodno u četvrtfinalu savladala selekciju Velike Britanije. Naravno, našu ekipu predvodiće Novak Đoković, koji je motivisan više nego ikad da donese još jednu "salataru" Srbiji.