Autor: Informer.rs

25.11.2023.

20:06

Foto: AP/Photo

Sport

Đoković i Kecmanović poraženi, Italijani idu u finale!

Nažalost, na megdan Australiji u finalu i u borbi za popularnu "salataru" ići će Italija.

Bolji od Đokovića i Kecmanovića bili su Siner i Sonego i u dva seta raspršili su snove selektora Viktora Troickog i njegovih igrača o ponavljanju uspeha iz 2011. godine.

Informer

Dejvis kup reprezentacija Srbije

Navijači Srbije još od četvrtine finala strahuju od odlučujućeg meča u dubl konkurenciji. Činilo se da će izabranici Viktora Troickog stići do finala nakon što je Miomir Kecmanović u još jednom teniskom "klasiku" savladao Lorenca Muzetija sa 2:1 (6:7, 6:2, 6:1), ali je Novak Đoković šokirao sve i izgubio od Janika Sinera 2:1 (6:2, 2:6, 7:5) ne iskoristivši tri meč lopte.

Na red je došao dubl i svi strahovi srpskih navijača bili su opravdani. Italija u sastavu Siner/Sonego od samog početka meča se pokazala kao bolja od dvojca Srbije Đoković/Kecmanović.

Informer

 

Brejk Italijana usledio je u šestom gemu prvog seta pri rezultatu 3:2 u njihovu korist i ispostaviće se ključnim za osvajanje prvog dela igre.

Tokom drugog seta viđena je mnogo veća borba srpske dvojice momaka i nekoliko nezaboravnih gemova i razmena. Sve je upotpunio "sukob" Novaka Đokovića sa navijačima, kada je najbolji teniser sveta tražio od publike u Malagi da glasnije zviždi i kritikuje njegove i poteze Kecmanovića.

Nezaboravan bio je šesti gem. Trajao je 10 minuta, a Srbija je propustila čak pet brejk šansi, od čega tri vezane. Svaki kontakt loptice sa mrežom Italijanima je išao na ruku i sa tolikom količinom pomoći Fortune, nije se moglo. Odmah posle "infarkt" gema, usledio je još jedan. Ponovo se ušlo u deseti minut igre i ponovo je sreća bila naklonjena Sineru  i Sonegu. 

Informer

 

Nepremostiva prepreka bio je Siner na mreži i na osnovnoj liniji. Svaki udarac koji je išao u pravcu najbolje rangiranog Italijana ovaj je majstorski koristio i vraćao našim momcima. Veći deo meča Đoković i Kecmanović su pokušavali da napadaju Sonega, ali ni to nije moglo da uspori raspoložene Italijane.

Dala je Srbija sve od sebe da pokrene preokret uzimanjem servisa u gemu koji je donosio pobedu Italiji, ali nije bilo snage.

Prema mišljenju mnogih stručnjaka, ovo je bilo finale pre finala, a po prikazanom kvalitetu tenisa to se ispostavlja tačnim. 

Bilo kako bilo, velika prilika za trofej je propuštena i preostaje da se vidi da li će i kada biti snage za novi pohod na toliko željenu "salataru".