Autor: Informer.rs

25.11.2023.

23:51

Foto: AP PHOTO

Sport

Siner emotivan nakon plasmana u finale: Pobeda nad Đokovićem dala samopouzdanje!

Slavio je Janik Siner dva puta protiv Novaka Đokovića u poslednjih deset dana u singlu, a danas je bio bolji od srpskog dubla zbog čega je Italija izborila mesto u finalu Dejvis kupa. 

Italijani su bili na ivici ponora, Đoković je imao tri meč lopte protiv Sinera, ali je on uspeo da se oporavi i preokrene. Na kraju je u tandemu sa Lorencom Sonegom eliminisao srpsku reprezentaciju. 

- Išli smo na svaki poen. Pomoglo nam je kada smo izdržali na 0:40 i tri brejk lopte, pre svega zbog samopouzdanja, naročito pošto sam dobio Novaka u singlu. Nije bilo lako igrati odlučujući meč u dublu u polufinalu. Ipak, bilo je to zadovoljstvo, dobro smo sve odradili - rekao Siner. 

Informer

 

Ističe četvrti teniser sveta da mu je posebno drago što je sa Sonegom uspeo da osvoji ključan poen za plasman u finale Dejvis kupa. 

- Mnogo je bilo emocija. Srećan sam zbog finala, ovo nam je prvo. Neverovatan osećaj. Volim da igram sa ovim momcima i delim teren sa Janikom. Njemu idu sve zasluge, sjajan je igrač i danas je sjajno odradio posao - podvukao je Siner.