Autor: Informer.rs

26.11.2023.

23:03

Foto: Starsportphoto

Sport

Srpski biser priznao: Najvažniji momenat u životu bilo je upoznavanje sa Đokovićem!

Ima Srbija poslednjih godina plejadu vrhunskih tenisera predvođenu Novakom Đokovićem, a tokom ove sezone njima se priključio i Hamad Međedvoić. Momak iz Novog Pazara bio je deo Dejvis kup reprezentacije, a odmah nakon eliminacije našeg nacionalnog tima sa završnog turnira zaputio se ka Saudijskoj Arabiji budući da ga tamo očekuje "Next Gen" turnir.

Reč je o takmičenju koje organizije ATP, a koje okuplja osmoricu najboljih tenisera sveta do 21 godine. Hamad Međedović je trenutno 111. na ATP listi i nalazi se u "crvenoj grupi" zajedno sa Lukom Van Ašom, Aleksom Mičelsenom i Abdual Šelbajem. 

- Saznanje da si među osam najboljih tenisera sveta do 21 godine je nešto vrlo važno. Takođe tu je i saznanje da je svako ko je učestvovao ranije na ovom turniru postao kvalitetan igrač. Neću reći mnogo dobrih stvari o sebi, ali verujem da imam odličan servis, odličnu desnu ruku i da je moj stil je agresivan - rekao je Međedović. 

Informer

 

Prošlog meseca je srpski teniser ostvario svoj najbolji ATP rank do sada - 102. mesto. Nema sumnje da je pred njim blistava karijera, a ističe da je presudan momenat za njega bilo upoznavanje sa Đokovićem. 

- Vrlo je važno za mene to što sam odrastao uz toliko kvalitetnih tenisera u našoj zemlji. Tenis sam počeo da gledam još kao dete. Imali smo Đokovića, Troickog i Tipsarevića. To mi je dalo veliku motivaciju da uhvatim reket i počnem da igram, da bih vremenom uvideo da i sam mogu da postanem teniser. Sećam se da sam ga upoznao kada mi je bilo 10 godina, slavio sam rođendan tada. Boravio sam u Beogradu i tadašnji selektor Dejvis kup reprezentacije Bogdan Obradović me je pozvao da krenem sa njim u Novakov teniski centar. Nisam znao šta će se tačno dogoditi, ali Novak se pojavio upoznali smo se. Bio je to prvi put da sam ga video uživo i bio u situaciji da pričam sa njim. Razmenili smo par reči i to je bio najvažniji trenutak u mom životu - podvukao je Međedović. 

Turnir u Džedi na programu je od 28. novembra, a prvi rival Hamada Međedovića biće Mičelsen. Vredi napomenuti da su u "zelenu grupu" smešteni Artur Fis, Dominik ŠTriker, Mateo Anraldi i Flabio Koboli.