Autor: Informer.rs

02.12.2023.

13:30

Foto: profimedia

Sport

Otac monstruozno maltretirao Jelenu! Ćistačice su me našle usred noći!

Jelena Dokić je bila teniserka koja je uprkos brojnim nedaćama u životu uspela da beleži sjajne rezultate na terenu.  

Nekada četvrta igračica na planeti iznela je svoju šokantnu ispovest i još jednom ganula ljude širom sveta pričom koja je pratila kroz odrastanje,

- Kad sam počela da igram tenis i udarila prvu lopticu, moj otac me je tukao, a stvari su postajale gore iza zatvorenih vrata - rekla je Dokićeva.

Jelena je bila četvrtfinalistkinja na svim grend slemovima osim na US Openu, a najveći uspeh napravila je 2000. godine, kada je igrala u polufinalu Vimbldona i izgubila meču protiv Amerikanke Lindzi Devenport, 4:6, 2:6.

Informer

Napravila je čudo Jelena samim plasmanom u završnicu, ali njen otac je bio toliko ljut da joj je zabranio da se vrati u smeštaj.

"Bila sam polufinalista Vimbldona, sedim u sektoru za igrače, uplakana i slušam oca koji govori da sam sramota i da sam obruklala i porodicu i njega jer sam izgubila u polufinalu Vimbldona. Nije mi bilo dozvoljeno da odem u hotel i rečeno mi je da uradim šta hoću, da se snađem, da spavam na ulici i da ne mogu da se vratim", rekla je nekadašnja sportiskinja.

Informer

Nije znala devojka rođena u Osijeku šta da radi, pa je učinila ono što joj je jedino preostalo.

"Ostala sam na Vimbldonu, čekala sam da svi odu i otišla sam u ćošak sektora za igrače, da bih imala gde da ostanem i da bih tamo spavala. Našli su me usred noći, jer su čistalice čistile noću to mesto - dodala je teniserka koja je od 2001. do 2005. igrala pod zastavama SR Jugoslavije i Srbije i Crne Gore.

Jelena je sjajnu karijeru završila 2014. godine. kada je postala trener, a potom i TV lice. Vrlo često je možemo videti na terenu kako uzima izjave od igrača, a napisala je i autobigrafiju "Nesalomiva" u kojoj je ogolila dušu o godinama fizičkog i mentalnog zlostavljanja.

Javno je u nekoliko navrata iznela uvredljive komentare koje dobija na račun svog izgleda i kilaže, posebno nakon Australijan opena, gde je razgovarala i sa Novakom Đokovićem.