Autor: Informer.rs

02.12.2023.

20:28

Foto: profimedia

Sport

Srbijo, ponosna budi! Međedović je najbolji na svetu!

Već godinama Srbija ima najboljeg tenisera sveta, a danas se Novaku Đokoviću pridružio Hamad Međedović. Momak iz Novog Pazara savladao je Artura Fisa u finalu "Next Gen" turnira u Džeti i poneo titulu - najboljeg mladog tenisera na planeti! 

Međedović je do finala stigao bez poraza! Srpski teniser redom je brisao sve rivale, a tako je bilo i u današnjem finalu. Ruku na srce, Fis je zadao najviše problema Međedoviću budući da je meč rešen tek nakon pet setova - 3:2 (3:4, 4:1, 4:2, 3:4, 4:1)!

Srpski teniser je ovim trijumfom potvrdio da će naredne godine imati šta da kaže na najvećim tirnirima, ali i da je pitanje vremena kada će ući u TOP 100 na svetu. Njegov današnji rival Artur Fis zajedno je sa Alkarazom proglašen za predvodinka "novog talasa", a zanimljivo da je Francuz 37. na ATP listi. Čak 70 mesta bolje rangiran od Međedovića.

Informer

 

Francuz je daleko bolje otvorio meč i došao do prvog seta. Uzvratio je Međedović i došao do kompletnog preokreta. Ipak, kada se činilo da će srpski teniser rešiti pitanje pobednika Fis je "oživeo" i poravnao na 2:2. 

U petom setu je Hamad sjajno krenuo, napravo brejk i poveo sa 2:0. Stečenu prednost sačuvao je do kraja i zasluženo osvojio trofej.