Autor: Informer.rs

07.12.2023.

18:52

Foto: EPA

Sport

Siner progovorio o Novakovim meč loptama: Znao sam da imam šansu!

U kratkom vremenskom roku Janik Siner dva puta je uspeo ono o čemu mnogi teniseri maštaju - da savlada Novaka Đokovića. Prvi trijumf u grupnoj fazi Završnog mastersa u Torinu pred svojim navijačima, a potom i u dramatičnom meču polufinala Dejvis kupa. 

Napravio je Siner iznenađenje u Malagi, Đoković je imao čak tri meč lopte za plasman Srbije u finale Dejvis kupa, ali ih nije iskoristio. Italijan se vratio u meč, došao do perokreta, a potom i u tandemu sa Lorencom Sonegom odveo svoju reprezentaciju u borbu za trofej. 

Informer

 

Siner je ovog vikenda gost na dodeli "Super Tenis" nagrada, tom prilikom bio je dostupan medijima, a najviše priče bilo je o duelima protiv Novaka Đokovića. 

- Prva pobeda nad Đokovićem je bila drugačija, posebna. Bilo je sjajno uraditi to kod kuće, pred italijanskom publikom. Druga se izrodila iz velike želje da se osvoji Dejvis kup. Znali smo da je važna godina. Španije nije bilo, Rusija nije mogla da igra. Kada je bilo 0:40 sa tri meč lopte koje je trebalo odbraniti, sa relativno novim lopticama, znao sam da imam šansu - podvukao je Siner. 

Italijani su u finalu bili bolji od Australije, a najzaslužniji što su "azuri" došli do druge Salatare u istoriji bio je upravo Janik Siner.