Autor: Informer.rs

10.12.2023.

08:49

Foto: profimedia

Sport

Konačno progledali! ATP nikad ovako nije hvalio Novaka

Pobednili su ipak Srbin i Španac. Đoković i Alkaraz su odigrali spektakularan meč na masters u Sinsinatiju (5:7, 7:6 (7) i 7:6 (4)), a ATP navodi da je to meč koji će ostati "dugo upamćen".

Đoković je slavio u Sinstinatiju posle velikr drame i kada su ga mnogi otpisali. Alkaraz je posle preokreta poveo sa 1:0 u setovima, i oduzeo servis Đokoviću na početku drugog, dok se Srbin mučio na ubitačnom suncu u Ohaju. Ali, kada je bio na kolenima, Đoković je uspeo da povrati snagu, preuzeo je inicijativu, napravio brejk, potom spasio meč loptu pri rezultatu 6:5, pa izjednačio na 1:1. U trećem setu je prvi uspeo da napravi brejk,  ali je Alkaraz spasio četiri meč lopte u 10. gemu na Đokovićev servis i uzvratio brejk, a zatim i poveo 6:5. Đoković je uspeo da sačuva servis i u taj-brejku od 4:4 osvoji poslednja tri poena za treću titulu u Sinsinatiju.

"Ipak, 36-godišnji Đoković je podigao svoj nivo igre u impresivnom prikazu fizičke izdržljivosti i mentalne snage, spasavajući meč loptu pri rezultatu 6:5 u taj-brejku drugog seta pre nego što je nadmašio mlađeg protivnika i osvojio 39. masters 1000 titulu", divi se ATP našem teniseru kao nikad pre.

Nole je posle ovog meča rekao da mu je bio jedan od najtežih u karijeri.

To je neverovatno. Toliko uspona i padova, sjajnih poena, loših igara, udaraca toplote, vraćanja. Sveukupno, jedan od najtežih i najuzbudljivijih mečeva u kojem sam ikada učestvovao, i to su vrste trenutaka i mečeva za koje nastavljam da radim iz dana u dan. - rekao je pre nekoliko meseci Novak.

Kada je reč o ostalim duelima, drugi najatraktivniji je pobeda Siner protiv Đokovića Novaka sa 2:1 (7:5, 6:7, 7:6) na Završnom mastersu u Torinu,  na trežem mestu je dueli Sinera i Alkaraza iz Majamija, a u ovom duleu, ponovo je slavio Siner sa 2:1 (6:7(4), 6:4, 6:2). Na četvrtoj poziciji je ponovo Đoković i njegov duel sa Kordom kada je posle preokreta pobedio sa 2:1 u Adeleidu na startu sezone - 6:7(8), 7:6(3), 6:4, dok je petom mestu je duel u kojem je Medvedev slavio protiv Zvereva sa 2:1 u Indijan Velsu - 6:7(5), 7:6(5), 7-5.