Autor: Informer.rs

11.12.2023.

06:20

Foto: APfoto

Sport

Španac se šali na račun Nadalovog plasmana! Bolji sam od Rafe

Nadal, koji od januara i Australijan opena nije odigrao nijedan turnir, trenutno je 664. igrač sveta, što mu je najgori plasman u karijeri. Španac je najavio povratak na teren naredne godine, a do tada je sasvim izvesno da će "skliznuti" još koje mesto na ATP listi. 

Iako je većina Rafinih navijača očajna zbog njegove situacije, pojedini se šale na njegov rang. Među njima je i njegov zemljak Horhe Martinez. Ovaj 28-godišnji španski teniser, koji je tokom karijere igrao samo čelendžer turnire i najbolji plasman bilo mu je 552. mesto, protekle nadelje našao se u poziciji da bude bolje rangiran od vlasnika 22 grend slema. 

Martinez je prošlog ponedeljka bio 663. na svetu, jednu poziciju ispred Nadala. On je ovaj istorijski trenutak morao da zabaleži, a u razgovoru za špansku "Marku" priznao da nikada nije mislio da će biti ispred najtrofejnijeg sunarodnika. 

- Smešno je jer nikad nisam mislio da ću biti ispred Rafe. Slikao sam plasman i poslao svojoj porodici. Šalio sam se sa njima da je sada vreme da zamolim Rafu da igramo dubl - našalio se Martinez. 

Momak iz Elčea priznaje da nije Nadalov navijač, već Federerov. 

Uvek sam bio Federerov fan, zbog njegovog stila i njegove elegancije u igri, tenis je u njegovoj DNK. Nadal me je dosta razočarao. Sećam se kada je pobedio Rodžera u finalu Vimbldona. Imao sam 12 godina i bilo je to veoma veliko razočarenje - otkrio je španski teniser. 

Martinez nije zaboravio i da pomene Novaka Đokovića koga smatra najboljim teniserom svih vremena.

- Novak je najbolji svih vremena, brojke sve govore. On će ostati najbolji ikada. Đoković se više bori sam sa sobom nego sa drugima - poručio je 663. igrač sveta.