Autor: Informer.rs

14.12.2023.

17:06

Foto: Starsportphoto

Sport

Međedović i Novak se zajedno spremaju za novu sezonu: Na istom nivou sam kao Alkaraz i Siner!

Srpski teniser Hamad Međedović nedavno je postao planetarno popularan nakon što je počistio konkurenciju u Džedi i osvojio "NextGen" turnir namenjen igračima do 21 godine. Momak iz Novog Pazara najavio je da će naredne sezone biti kadar da napravi dobar rezultat i pomuti račune najboljima na ATP turu. 

Pored svih izazova koji čekaju Međedovića u 2024. godini, srpski teniser mogao bi da bude deo olimpijskog tima za Igre u Parizu. O tome je govorio u jutarnjem programu RTS-a u emisiji "Na putu za Pariz". 

- Malo je prostora za odmor, obzirom da sam završio poslednji turnir pre desetak dana. Takav je ovaj sport kojim se bavimo. Godina je prepuna turnira i retko pravimo pauzu. Ali, ipak sam uspeo malo da odmorim i već od sutra krećem sa pripremama pošto putujem za Dubai. Tamo počinjem sa pripremama za sledeću godinu - rekao je Hamad Međedović. 

Iako u Džedi nije bilo Hamadovih vršnjaka Karlosa Alkaraza, Janika Sinera i Holgera Runea, uveren je srpski teniser da će bi sa njima mogao da se nosi. 

- Svakako da su oni trenutno dosta bolje rangirani od mene, al posedujem taj nivo što se tiče teniske igre. To zahteva puno rada i odricanja. Tako da ću ja nastaviti da radim ono što najbolje znam i videćemo dokle će me to dovesti - objasnio je srpski teniser, a potom otkrio da će se za narednu sezonu spremati zajedno sa Novakom Đokovićem. 

Informer

 

- Novak me pozvao da radim sa njim pripreme u Dubaju na čemu sam jako zahvalan. Sigurno da će mi puno značiti trening sa najboljim teniserom svih vremena. Daće mi još više samopouzdanja i onda putujemo za Australiju da igramo Junajted kup. To je jedna velika čast i zahvalan sam na pozivu. 

Naravno, Međedović ne krije da mu je velika želja da predstavlja Srbiju na Olimpijskim igrama u Parizu naredne godine. 

- To mi je dečački san. Jedan od najvećih snova je osvojiti zlato na Olimpijskim igrama. Potrebno je još dosta poena da se osvoji i da budem dosta bolje pozicioniran na rang listi, ali ja verujem u sebe da ću igrati - podvukao je Međedović.