Autor: Informer.rs

25.12.2023.

20:05

Foto: EPAIMAGES

Sport

Rubljova trese "teniska groznica": Biće zanimljivo videti kako se Karlos snalazi u teškim situacijama!

Oduševio je Karlos Alkaraz sve teniske sladokusce sjajnim igrama u 2023. godini. Španski teniser je, uprkos činjenici da je izuzetno mlad, osvojio dve grend slem titule, a neko vreme proveo je i na prvom mestu ATP liste.

Zbog toga od njega se mnogo očekuje u 2024. godini, pre svega zbog iskustva koje je stekao prethodne sezone. Tako barem misli Andrej Rubljov. 

- Karlitos je mlad, sve mu je isplanirano van terena, pošto je ludilo kakav je igrač. Uspeo je da se probije, bio je broj jedan, osvajao Slemove. Već je postigao nešto o čemu drugi igrači sanjaju. Sada treba da postigne više, osvoji više Slemova - kaže Rubljov, a potom dodaje. 

- Van terena sve mu je isplanirano. Biće zanimljivo videti šta će se desiti kada se suoči sa teškim situacijama, kako se snalazi u tome, jer vam je za to potrebno vreme i iskustvo da to rešite, razumete. 

Informer

 

Objasnio je potom ruski teniser koliko stvari van terena mogu da utiču na psihu profesionalaca. Posebno kada se radi o "poslovnoj strani" sporta. 

- Na primer agencija. Problemi sa agentom. Kada prekinete saradnju, ugovori, ko šta dobija, pokušaće da iscede svi iz vas. Ti trenuci utiču na tebe, počinješ da razmišljaš o stvarima koje nemaju veze sa tenisom - podvukao je Rus.