Autor: Informer.rs

26.12.2023.

14:23

Foto: EPAIMAGES

Sport

Brutalno prozvala Ruse! Ukrajinka doliva ulje na vatru pred OI!

Pariz će ugostiti najbolje sportiste sveta. Među učesnicima će biti ruski i beloruski takmičari, ali samo u individualnim sportovima, pa tako i u tenisu. Tokom 2023. godine na teniskim turnirima često smo viđali skandalozne ispade ukrajinskih teniserki, koje nisu želele da pozdrave Ruskinje i Beloruskinje pre i posle mečeva.  Sada se oglasila Lesija Curenko i dodatno potpalila vatru.

- Neka Rusi i Belorusi gledaju Olimpijadu na TV-u. U većini sportova će tako i biti, a niko od nas ne želi da igra protiv njih. Ovo će biti najmračnije Igre u istoriji. Nisam iznenađena odlukom MOK-a, ali i dalje mislim da je to veoma loša ideja - rekla je Curenko.

Informer

Spekuliše se da bi Ukrajinci mogli da bojkotuju Olimpijske igare u Parizu, a Curenko kaže da će poštovati odluku.

- Tu odluku će doneti najvažniji ljudu i u mojoj zemlji. Ako naša vlada odluči da ne idemo na Olimpijske igre, ja ću je poštovati. Nas sportiste niko još nije pitao, ali sam siguran da će i to doći na red.

Podsetila je na predaju meča Beloruskinji Arini Sabalenki u Indijan Velsu. Kaže da je to uradila kako predsednik MOK-a Tomas Bah ne bi zaključio da oni mogu normalno da igraju protiv Rusa i Belorusa.

- Nije to bila laka situacija. Samo nekoliko minuta ranije mi je iz VTA rečeno da će sve one moći da igraju, bez obzira na njihove političke stavove. To me je šokiralo. Posle toga nisam mogla na teren, dugo sam posle imala zdravstvene probleme - zaključila je Lesija Curenko.