Autor: Informer.rs

27.12.2023.

07:57

Foto: EPAIMAGES

Sport

Ljudi, spremite se za neviđen šou! Đoković i Alkaraz pred 20.000 ljudi

Čeka nas spektakl, okršaj prvog i drugog tenisera sveta na kraju 2023. godine. Ovo će im biti četvrti meč ove sezone. Tri puta je slavio Đoković, a samo jednom Španac i to u finalu Vimbldona.

-  Igrati protiv Alkaraza, jednog od vrhunskih igrača i to ovde u Rijadu, to je sjajna stvar za ovaj sport. To samo pokazuje rastuću popularnost tenisa u ovom regionu - rekao je Novak Đoković pred šou u Rijadu.

Meć Đokovića i Alkaraza će se odigrati  na "Bulevar Holu“, atrakciji koja je izgrađena za 60 dana. Može da primi 26.000 navijača, a čak 360 VIP osoba može da prisustvuje svakom meču. Napravljen je kao fudbalski stadion, a neke predikcije govore da bi moglo da bude na meču čak 40.000. Ovaj stadion će od 2024. godine biti dom Aleksandra Mitrovića i Sergeja Milinković-Savića.

Informer

- Prvi put sam ovde, ima mnogo toga da se nauči o ovoj zemlji. Znate, velika stvar za Saudijsku Arabiju je što će organizovati Svetski Ekspo 2030. To simbolizuje rast zemlje i njeno globalno prisustvo. Uzbuđen sam što vidim da je Saudijska Arabija otvorila vrata svetu sporta, zabave i lidera u biznisu - dodao je Novak.

Karlos Alkaraz je bio potpuno iskren po dolasku u Rijad.

 Ne znam mnogo o Rijadu. Sve što znam je Al Nasr zbog Kristijana Ronalda - iskren je bio Alkaraz po dolasku u Rijad.