Autor: Informer.rs

30.12.2023.

22:15

Foto: EPA Images

Sport

Novak pred početak nove sezone: Kalkulacije me ne zanimaju, već samo pobede

Naša selekcija nalazi se u E grupi zajedno sa Kinom i Češkom. Okršaj u Pertu sutra ujutru otvoriće najbolji teniser svih vremena Novak Đoković protiv Žižen Žanga, trenutno 58. igrača na ATP listi. 

Đoković je uoči prvog međusobnog okršaja sa kineskim igračem, poručio da nikad ne kalkuliše, već razmišlja o samoj jednoj stvari - pobedi.

- Postoji samo jedan procenat u mojoj glavi, uvek je to sto odsto. Ne pravim proračune kada izađem na teren, bez obzira o nivou turnra ili kategoriji, posebno kada igram za svoju zemlju. Ni ranije se nisam bavio time, niti će tako biti u sada, bez obzira na godine i stanje u kom se nalazim. Ne bih ni bio ovde da nisam u stanju da dam najbolje, kako u singlu tako i u miks dublu. Radujem se što ću moći da doprinesem makar jednoj pobedi našeg tima - rekao je Novak.

Vlasnik 24 grend slema priznao je da su u Pertu uslovi za igru malo drugačiji.

- Očigledno je nešto drugaačije ovde nego na mestima gde sam ranije trenirao i igrao egzibiciju. Kina je odigrala dobar meč, dobili su i miks dubl i stigli do 3-0, biće zanimljivo - poručio je prvi igrač sveta.

Posle meča Đokovića i Žanga, na teren će izaći Olga Danilović, koju očekuje duel sa 15. igračicom sveta Kvinen Ženg. Igra se na dve pobede, a ukoliko bude bilo potrebe posle dva singla uslediće i miks dubl.