Autor: Informer.rs

05.01.2024.

14:56

Foto: EPAIMAGES

Sport

Ovo boli! Rafa prokockao tri meč lopte, pa doživeo šokantan poraz

Bio je ovo Nadalu prvi turnir posle povratka na teren nakon godinu dana pauze zbog povrede. Pre početka takmičenja se nije zavaravao da može do trofeja. Odigrao je tri meča, borio se za polufinale, pa će verovatno biti zadovoljan s obzirom na to da 12 meseci nije odigrao takmičarski meč, a pokazao je u Brizbejnu da je već sad skoro na vrhunskom nivou. Mada, mogao je Nadal i do pobede, ali je prokockao tri meč lopte u drugom setu, što je njegov rival iskoristio i došao do najveće pobede u karijeri. 

Informer

Nadal je posle mnogo borbe i 70 minuta igre dobio prvi set. Morao je Španac dobro da se pomuči, jer mu je Australijanac uzeo servis gem u sedmom gemu. Rafa je ipak odmah uzvratio ribrejkom, a potom odlučujući brejk u setu napravio u 12. gemu, dobio set i poveo u meču. 

Gubitak seta nije poremetio Tompsona, koji je opet prvi imao šasnu da napravi brejk, ali se spasio Nadal, potom je on prokocako dve šanse da profitira na servis rivala. Imao je Španac u desetom gemu čak u meč loptu. Međutim, odbranio se Australijanc, izborio taj brejk u kom je Rafa prokockao još dve meč lopte, pa je odlučujući deo igre u drugom setu pripao Džordanu sa 8:6 i izjednačio je na 1:1 u meču. 

Informer

Videlo se na startu odlučujućeg seta da Nadal ima problem. Australijancu se ukazala šansa za brejk, koju je odmah iskoristio, a onda je poveo 4:1. Rafa se potom požalio na bol u gornjem delu butine u visini kuka koji mu je pravio velike probleme, pa je tražio medicinski tajm-aut. Nije se predavao, borio se, ali je  Tompson sačuvao do kraja brejk prednosti i trijumfovao.