Autor: Informer.rs

12.01.2024.

06:40

Foto: Reuters

Sport

Na današnji dan: Srpski teniseri osvojili ATP kup, Španija razbijena

Srpski teniseri su u finalu u Sidneju posle preokreta pobedili Španiju ukupnim rezultatom 2:1. Odlučujući poen našem timu doneli su Novak Đoković i Viktor Troicki u dublu, pošto su bili bolji od Felisijana Lopeza i Pabla Karenja Buste sa 6:3, 6:4.

Prethodno, u prvom singl meču Dušan Lajović je izgubio od Roberta Bautiste Aguta sa 7:5, 6:1, potom je Đoković u drugom duelu počistio Rafaela Nadala sa 6:2, 7-6, pa je odluka pala u igri parova.

Informer

 

Najbolji teniser sveta odlučio da zaigra sa Troickim u dublu i donese našem timu preko potrebnu pobedu. Ipak, loše je krenulo po naš tim, jer su već na startu meča doživeli brejk.

Španski tandem je držao sve u srojim rukama i sigurno čuvao prednost sve do šestog gema, kada su Novak i Viktor ubacili u šestu brzinu i počeli da melju rivala. Prvo su Špancima uzeli servis, a onda vezali još tri gema i dobili prvi set. 

Sjajna igra nastavljena je i u drugom setu, koji je srpski tandem odmah otvorio brejkom i poveo sa 2:0. Đoković i Troicki nošeni sjajnom podrškom srpskih navijača na tribinama, lako su osvajali svoje servis gemove ne dozvolivši protivnicima nijednog trenutka šansu za izjdnačenje i povratak u meč. Na kraju, uspeli su da sačuvaju brejk prednosti i stignu do velikog trijumfa. 

Pored Đokovića i Troickog, kao i pomenutog Lajovića u našem timu bili su i Nikola Milojević i Nikola Ćaćić, dok je selektor ekipe bio Nenad Zimonjić.

Osvajanje premijernog ATP kupa naš tim je proslavio je zajedno sa navijačima pevajući na terenu "Marš na Drinu" i "Vidovdan".