Autor: Informer.rs

14.01.2024.

17:12

Foto: Reuters

Sport

Hrvat emotivan: Uživao sam protiv najboljeg svih vremena, Novaku želim titulu u Melburnu!

Đoković je ranije danas na startu Australijan opena pobedio Prižmića 6:2, 6:7 (5:7), 6:3, 6:4. Hrvatski teniser pružio je žestok otpor najboljem svih vremena zbog čega je imao razloga za zadovoljstvo nakon meča.

- Ponosan sam na sebe i na svoj prvi nastup na grend slemu. Uživao sam u igri protiv najboljeg tenisera svih vremena. Mislim da sam mnogo naučio od Novaka, nastaviću da radim i napredujem. Dobio sam dosta komplimenata, zaista to cenim. Njegove reči mi mnogo znače, znam da sam dao sve od sebe. Hteo sam da prikažem najbolju igru, da pobedim i da uživam - rekao je Prižmić na konferenciji za medije.

Informer

 

On je istakao da je počeo da trenira u Splitu.

- Počeo sam da igram ozbiljniji tenis i nadam se da ću motivacijom da nastavim dalje. Rođen sam u Splitu, tamo je atmosfera... Siguran sam da imam taj mentalitet. Došao sam da dam sve od sebe, da vidim gde je moj tenis u odnosu na Novaka. Podrška navijača mi je dosta značila. Najbolji moj meč dosad, da. Moram da napredujem još u mnogo stvari, želim svaki dan da budem bolji nego juče. Bitno mi je da sam shvatio da dani prolaze jako brzo – kao juče da sam osvojio juniorski Rolan Garos. Odmerio sam se s Novakom, video gde sam, želeo sam da ga namučim. Želim Novaku da osvoji titulu - dodao je hrvatski teniser.