Autor: Informer.rs

15.01.2024.

06:20

Foto: profimedia

Sport

Kirjos šokirao javnost: Gomila igrača može da pobedi Novaka!

Pobedom je Novak Đoković započeo put ka odbrani titule u Melburnu, ali srpski teniser u duelu protiv Dina Prižmića nije briljirao. Namučio je Hrvat pošteno najboljeg svih vremena, no, najvažnije je da je aktuelni šampion Australijan opena na kraju slavio. 

Na prvom grend slemu u sezoni neće biti Nika Kirjosa, makar ne na terenu. Ipak, Australijanac je dobio ulogu stručnog konsultanta na "Eurosportu" i nakon meča Đokovića i Prižmića analizirao sve viđeno tokom četiri sata borbe. 

- U dva dobijena seta, moguće ga je pobediti, u tri dobijena je potpuno drugačija zver. Videli ste kako su se velikani poput Federera, Nadala, čak i Endija Marija borili da imaju uspeh protiv njega. Da li mislim da ima igrača koji mogu da ga pobede? Da. Mislim da Alkaras, Siner, Medvedev, Zverev, gomila igrača može to da uradi, ali to je neverovatno težak zadatak. Želeo sam da vidim šta BOAT (Best of all time) može da ponudi, da li će pronaći svoje noge. Definitivno je favorit. Mislim da je pobediv, ali to ćemo morati da vidimo - rekao je Kirjos. 

Srpski teniser će u drugom kolu Australijan opena igrati protiv boljeg iz duela Alekseja Popirina i Marka Polmansa, dvojice domaćih predstavnika.