Autor: Informer.rs

16.01.2024.

06:08

Foto: EPA Images

Sport

Debakl Srba u Melburnu! Ovo nismo očekivali

Nakon pobeda Novaka Đokovića i Miomira Kecmanovića tokom prva dva dana takmičenja, Srbija je ostala bez dva predstavnika na Australijan openu. Dušan Lajović i Laslo Đere su eliminisani iz takmičenja.

Laslo Đere je poražen od  Francuza Artura Kazoa posle pet setova sa 6:2, 6:7, 6:2, 3:6, 6:2. Vodio je Francuz 1:0 i 2:1, naš teniser u dva navrata stizao zaostatak, ali u odlučujućem setu nije uspeo da zada konačan udarac rivalu, pa je ekspresno završio takmičenje. 

Informer

Ni Lajović se nije bolje proveo. Đulio Zepijeri iz Italije je uspeo da vrati brejk zaostatka u četvrtom i da trijumfe sa 6:3, 3:6, 6:3, 7:6. Lajović je u četvrtom setu prvi napravio brejk i poveo sa 3:1, pa je imao šansu da izjednači u setu i izbori se za peti odlučujući. Nažalost, poklekao je odmah u narednom gemu, Francuz se vratio u set i izborio taj-brejk. Odigrao je mnogo bolje odlučujući gem od Srbina na kraju iskoristio treću meč loptu.

- Loše sam igrao ceo meč pogotovo na riternu. Bilo mi je teško da uđem u reli na njegovom servisu. Mislim da je to i napravilo razliku. Video sam šansu u meču i u žrebu, ali sa druge strane igrao je dobro. Lako se kvalifikovao. U ovakvim uslovima nisam uspeo da uđem u onaj deo meča gde mogu da napravim.  Morao sam da korigujem servis i nisam uspeo da uđem u peti. Mislim da bi bilo drugačije. Najviše me boli što sam izgubio na početku, jer osećam da igram dobro. Šest-sedam meseci sam igrao na visokom nivou. Moram da se fokusiram na druge stvari - rekao je Lajović.

U prvom kolu Australijan Opena što se tiče singla, za srpske tenisere ostao je još meč Aleksandre Krunić koja će odmeriti snage sa Klarom Burel iz Francuske.