Autor: Informer.rs

18.01.2024.

09:18

Foto: Tanjug/AP

Sport

Au, Kecmanoviću šta to radiš? Prokockao tri meč lopte, pa jedva spasio živu glavu

Žestoko je naš teniser nervirao navijače. Vodio je 1:0, pa 2:1, ali dozvoljavao Nemcu da se vrati u život, pa prokockao tri meč lopte i tek posle pet setova i velike borbe koja je trajala skoro tri i po sata srušio Nemca i plasirao se u treće kolo. 

Kecmanović je furiozno otvorio meč, za samo pola sata uz jedan brejk osvojio je prvi set sa 6:4, pošto je iskoristio treću set loptu. Nažalosti, nakon toga su usledili problemi i pad, potpuni kolaps u igri našeg tensera. Naravno, znao je to Štruf da iskoriti i kazni sve greške našeg tenisera. Miomir je spasio prvu brejk loptu u setu, ali je onda pretrpeo dva vezana brejka, Nemac je poveo sa 5:1 i ekspresno za samo 24  minuta počistio Srbina sa terena za egal u meču - 1:1. 

Gubitak seta je probudio Kecmanovića koji je tokom trećeg seta pružio mnogo bolju igru, ali ni Nemac nije posustajao, pa je odluka pala tek u taj brejku. Sa dva mini brejka je Srbin otvorio odlučujući gem i poveo sa 3:0, ali je onda dozvolio Štrufu da uzvrati i izjednači na 3:3. Do kraja je ipak Miomir imao više koncentracije, pa je realizovao drugi set loptu, dobio treći set sa 7:6 i opet poveo u meču. 

Informer

Nažalost, taman kada je vratio prednost opet je usledio katastrofalan pad u igri Kecmanovića koji je ponovo častio rivala iako je imao šansu da ga dotuče. I prvom gem četvrtog seta imao je dve brejk prilike, ali se Nemac izvukao, a onda kaznio Srbina. Vezao je dva brejka u četvrtom i šestom gemu i ovaj deo igre dobio sa 6:1.

Informer

I u petom setu smo videli dramu, pošto je Miomir poveo 3:1. Nažalost, nije uspeo da sačuva vođstvo, pa se Štruf opet vratio u život. Borio se kao lav Miomir i na servis rivala pri vođstvu 6:5 poveo 40:15, imao čak tri meč lopte. Ali, opet je prokockao veliku šansu, pa je pobednik odlučen u taj-brejku. Štruf je konstantno bio u prednosti, pa je prvi došao do dve meč lopte. Spasio se Srbin, a onda posle  tri sata i 26 minuta konačno realizovao meč loptu i dobio meč sa 6:4, 1:6, 6:7, 1:6, 7:6 (11:9).