Autor: Informer.rs

19.01.2024.

09:25

Foto: EPAIMAGES

Sport

Ruskinja napravila čudo u Melburnu! Andrejeva od 1:5 do spektakularne pobede (VIDEO)

Nagovestila je Mira Andrejeva prošle sezone svoj vanserijski talenat, a o kakvom se biseru radi dobili smo potvrdu i na startu 2024. godine. Ruska teniserka plasirala se u četvrto kolo Australijan opena - na spektakularan način! 

Andrejeva je u trećoj rundi bila bolja od Francuskinje Dijane Pari sa 2:1 (1:6, 6:1, 7:6), a u poslednjem setu desilo se nešto nesvakidašnje. 

Informer

 

Naime, Dijana Pari vodila je sa 5:1 u odlučujućem setu, imala dva brejka prednosti. Delovalo je da će Francuskinja eliminisati 16-godišnju Ruskinju, ali je Mira Andrejeva uspela da se vrati, preokrene rezultat i potom  u super taj-brejku dođe do velikog trijumfa. 

Nije Andrejeva dobro otvorila meč budući da je u prvom setu osvojila samo jedan gem. Ipak, istom merom je Ruskinja odgovorila u drugom, ali je potpuno potonula na startu trećeg seta. 

Činilo se da povratka iz ogromnog minusa u finišu meča neće biti, no, rusko čudo od deteta je pokazalo ogromnu mentalnu snagu iako ima svega 16 godina i nakon više od dva i po sata ljute borbe - zasluženo slavila. 

Miru Andrejevu u četvrtom kolu očekuje duel protiv bolje iz meča Storm Hanter - Barbora Krejčikova.