Autor: Informer.rs

20.01.2024.

10:55

Foto: EPA

Sport

Alkaraz pred meč sa Srbinom u Melburnu: Biće to rat na terenu!

Srpski teniser Miomir Kecmanović (24) u noći između nedelje i ponedeljka (najverovatnije oko 1.00, Eurosport) pokušaće da napravi čudo i eliminiše Karlosa Alkaraza (20) u meču osmine finala Australijan opena.

Kecmanović je jutros savladao Amerikanca Tomija Pola sa 3:2 (6:4, 3:6, 2:6, 7:6, 6:0) i to nakon što je spasio dve meč lopte. Nakon sjajnog meča zakazao je duel sa drugim teniserom sveta i drugim nosiocem na turniru, protiv koga će pokušati da napravi senzaciju i plasira se u istorijsko četvrtfinale.

Informer

Njih dvojica dosad su se jednom sastali, u četvrtfinalu mastersa u Majamiju 2022. godine, kada je Španac slavio nakon tri seta i dva dobijena taj-brejka.

Svestan da ga čeka jako težak posao je i španski teniser Alkaraz, koji je brutalnom porukom najavio duel protiv drugog tenisera sveta.

Znam da je Kecmanović imao dva meča po pet setova, to je dobro za mene. Sećam se Majamija, igrao je sjajan meč, ali i ja sam. Znam da će biti rat i moram biti spreman za to. Želeo bih da bude u tri seta, ali moram da budem na najvećem nivou ako mislim da odem dalje - ističe Alkaraz.