Autor: Informer.rs

21.01.2024.

09:00

Foto: Tanjug

Sport

Koreča uveren: Alkaraz ne zaostaje za velikom trojkom!

Više od godinu dana Karlos Alkaraz važi za "bisera" svetskog tenisa sposobnog da prekine dominaciju Novaka Đokovića. Iako na terenu to, makar još uvek, ne uspeva da potvrdi, njegovi obožavaoci veruju kako je Španac u ovom momentu rame uz rame sa srpskim teniserom. 

Tako misli i Aleks Koreča, doduše, verovatno subjektivan budući da se radii o njegovom zemljaku. Naime, nekada drugi reket sveta veren je da Karlos Alkaraz ne zaostaje za članovima velike trojke. 

- Ako pažljivo pratite sve rezultate, on dobija svoje mečeve na način na koji su to činile i legende igre, Federer, Nadal i Đoković. Otuda su ta poređenja sa njima sasvim razumljiva - rekao je Koreča. 

Dodao je stručni konsultant "Eurosporta" da je u ovim momentima Karlos Alkaraz najveća nada Španije budući da je Rafael Nadal na zalasku karijere. 

Informer

 

- Ovde u Španiji imali smo Rafu, tako da su očekivanja izuzetno visoka, sada imamo Karlitosa, deluje kao da je u pitanju smenja kraljeva. Da, Rafa još ima priliku da se vrati, ali smo srećni jer imamo Karlitosa, pre svega jer donosi mnogo emocija u igru, uvek je nasmejan. I nekako je bliskiji ovoj novoj generaciji, novoj, oni žele sve, baš sve mora da bude brže i tako i on igra. Rekao bih da se prilagodio modernoj eri - podvukao je Koreča.