Autor: Informer.rs

21.01.2024.

07:11

Foto: Tanjug/AP

Sport

Novak dobio rivala! Ovaj teniser ga nikada nije pobedio

Amerikanac je nakon četiri seta savladao Grka Stefanosa Cicipasa 7:6, 5:7, 6:3, 6:3.

Nadao se Nole dramatičnijem meču, da će igrati šest sati, pet setova, našalio se prvi teniser sveta posle pobede protiv Adrijana Manarina. Ali, Fric je slavio posle četiri seta, ali ga sada čeka najbolji teniser ikada koga nikada nije pobedio. Uspeo je na osam mečeva da osvoji samo dva seta protiv Srbina. Jasno je i njemu da ga i sad čeka paklen meč.

Prošle sezone odigrali su dva meča, oba je Srbin dobio bez problena poslednji na Ju-Es openu sa 6:1, 6;4, 6;4.

Informer

Informer

Prokockali su Fric i Cicipas brejk šanse u prva dva gema, pa je odluka pala u taj brejku u prvom setu. Amerikanac je mnogo bolje odigrao odlučujući gem pa mu je na kraju pripao set sa 7:6.

Uzvratio je udarac Grk u narednom setu. Prvi je do brejka stigao u 11. gemu, a onda potvrdio prednost na svoj servis za 7:5 i 1:1 u meču. Ali, bilo je to sve od Cicipasa. Gubitak seta nije demoralisao Amerikanca, koji je samo podigao nivo igre. Napravio brejk više u trećem setu, dobio taj deo igre i vratio prednost u meču. 

Informer

Nastavio je da gazi Grka, koji je prvi poklekao i u četvrtom setu, pa je Fric poveo 5:3, a potom posle tri sata i četiri minuta realizovao drugu meč loptu za veliku pobedu i meč sa Novakom Đokovićem.