Autor: Informer.rs

21.01.2024.

11:22

Foto: EPA Images

Sport

Fric svestan Noletove snage! Kada vas neko pobedi osam puta zaredom...

U narednoj rundi Tejlor Fric (26) imaće najteži mogući zadatak, pošto ga čeka duel sa najboljim igračem svih vremena Novakom Đokovićem (36), koji je rano jutros demolirao Adrijana Manarina sa 3:0 (6:0, 6:0, 6:3).

Desetostruki osvajač Australijan opena i branilac titule iz prošle sezone ima pozitivan skor protiv momka iz San Dijega. Sastali su se dosad osam puta i svaki put je slavio srpski as, a poslednji put to se desilo u četvrtfinalu Ju-Es opena, u septembru prošle godine.

Zato je i 12. teniser na ATP listi svestan ko je apsolutni favorit, a osvrnuo se i na Noletovu izjavu, u kojoj je naglasio da "veruje u trijumf i prolaz u polufinale".

- Da sam ja nekoga pobedio osam puta u nizu, isto bih tako bio pun samopouzdanja. Ne mogu da ga krivim zbog toga. Sigurno su uslovi ovde bolji za mene nego na Ju-Es openu ili Sinsinatiju, ali da budem iskren, jedini pristojan meč koji sam igrao protiv njega u poslednjih nekoliko duela je bio onaj u Torinu krajem 2022. Tada sam servirao za osvajanje drugog seta i bilo je veoma blizu. Nakon toga sam igrao jako loše i znam da moram da budem na mnogo višem nivou protiv njega nego što je ranije bio slučaj. Nadam se da mogu da ponovim partiju kao protiv Cicipasa - rekao je Fric.

Informer

Tejlor Fric i Novak Đoković

On je dodao da ne veruje da će rekorder po broju grend slem trofeja bilo šta menjati u svojoj taktici, jer mu je ona dosad donosila rezultat.

- Ne mislim da će Novak nešto raditi drugačije, jer do sada nije imao razloga da menja strategiju – uvek me je pobeđivao. Protiv nekih drugih igrača nekad dobijem, nekad izgubim, pa se dešavaju prilagođavanja, ali između mene i njega uvek ide u jednom smeru, pa nema razloga da on bilo šta menja - naglasio je Fric.

Informer

Tejlor Fric

Amerikanac se na kraju osvrnuo i na okršaj protiv Grka, koji je bio u grupo favorita iz senke, s obzirom da je sedmi na svetu.

- Igrao sam mnogo dobrih mečeva i ranije, ali ne protiv kalibra igrača kao Cicipas. Bilo je odlično od početka do kraja. Video sam da mi njegov stil odgovara i da mogu da odradim svoje najbolje udarce. Bio sam opušten sve vreme, a ne stegnut kao što sam inače ranije bio. Voleo bih da znam kako to da uvek uradim. Zadovoljan sam kako sam izgledao, pogotovo u poslednja tri gema. "Zapalio" sam se, skoro da sam bio u transu. Imao sam osećaj kao da u svakom trenutku donosim pravu odluku i znao sam koji udarac treba da izvedem - poručio je Fric.