Autor: Informer.rs

21.01.2024.

22:30

Foto: Tanjug/AP

Sport

Za njega Novak nije favorit - Australijan open će osvojiti Janik Siner!

Nešto sporije Novak Đoković započeo je pohod ka 11. titulu u Melburnu, ali kako turnir odmiče srpski teniser je sve sigurniji. To je na svojoj koži jutros mogao da oseti Adrijan Manarino budući da ga je Nole deklasirao sa 3:0 (6:0, 6:0, 6:3). 

Za većinu stručnjaka Đoković je bio i ostao prvi favorit za titulu na Australijan openu, ali se sa tim stavom ne slaže nekadašnji finalista prvog grend slema u sezoni - Arno Klemon. 

Bivši francuski teniser uveren je kako će do titule na Australijan openu doći Janik Siner! Inače, Italijan i Novak Đoković trebali bi da se sretnu u polufinalu ukoliko oba tenisera opravdaju uloge favorita u narednoj rundi. 

Informer

 

- Napredovao je u poslednjih šest meseci. Dosta je napredovao u mnogim stvarima, na mreži, servisu. Sa osnovne linije imamo utisak da pogađa više nego ranije. Prošle godine smo pričali o Đokoviću i Alkarasu, sad se čak pitamo da li je zauzeo mesto Alkarasu. Mislim da će ove godine osvojiti Australijan open. Ako pobedi Đokovića u potencijalnom polufinalu, bio bi favorit u finalu protiv Alkarasa, zbog nivoa igre koji pokazuje u prethodnih nekoliko mesec - rekao je Arno Klemon. 

Novak Đoković u četvrtfinalu igra protiv Tejlora Frica dok će rival Janiku Sineru biti Andrej Rubljov.