Autor: Informer.rs

22.01.2024.

08:52

Foto: tanjug/ap

Sport

Ništa od nove senzacije! Medvedev u četvrtfinalu Australijan opena /VIDEO/

Treći teniser sveta pobedio je Portugalca Nuna Borhesa posle 187 minuta igre sa  6:3, 7:6, 5:7, 6:1. Njega u četvrtfinalu očekuje Hubert Hurkač koji je u tri seta savladao Artura Kazoa 7:6, 7:6, 6:4.

Ovo je Medvedevu deveto četvrtfinale na grend slem turnirima. Nije mu bilo lako protiv Portugalca, čak je prokockao dve meč lopte u trećem setu, što ne bi smelo da mu se dogodi u nastavku takmičenja, jer će iskusniji rivali znati to da kazne. 

Informer

U prvom setu mu je bio dovoljan jedan brejk, a onda se Portugalac probudio. Vratio se u drugom setu posle brejka minusa, pa set uveo u taj-brejku. Uspeo je ipak Rus da pronađe rešenje za raspoloženog rivala i povede sa 2:0. Delovalo je da će meč završio u tri seta, sigurno je i on to pomislio kada je poveo 3:1 i 5:2, imao je i dve meč lopte. Ali, nije se predavao Borhes. Spasio je meč lopte, preokrenuo rezultat i dobio treći set sa 7:5. 

To je od njega bilo sve, Portugalac nije mogao do senzacije. Medvedev je ubacio u šestu brzinu, ekspresno napravio brejk u četvrtom setu, potom još jedan za 5:1, pa je realizovao treću meč loptu posle 187 minuta igre.