Autor: Informer.rs

26.01.2024.

14:29

Foto: Tanjug/AP

Sport

Naknadna pamet - Beker očekivao pobedu Sinera: Nole nikada nije bio tako opušten...

Uoči starta Australijan opena jedini je u Janika Sinera verovao Arno Klemon. Nekadašnji francuski teniser od starta turnira govorio je kako bi Italijan u Melburnu mogao do grend slem titule, a nakon današnje pobede nad Novakom Đokovićem ispostavlja se kako su svi to očekivali. 

Među onima koji su promenili ploču je i Boris Beker, nekadašnji nemački teniser je u razgovoru za "Eurosport" analizirao sve ono što se dogodilo tokom polufinala i pohvali onastup mladog Italijana. 

- Nisam iznenađen što je Janik Siner pobedio, ali jesam zbog načina kako je došao do trijumfa. Trebalo je da dobije meč u tri seta. I prošle godine je „kucao na vrata“, a sada je porastao. Sačuvao je smirenost i servirao dobro do samog kraja. Činjenica da Novak Đoković, najbolji riterner na svetu, nije imao nijednu brejk loptu sve govori o ovom meču - rekao je Boris Beker. 

Saglasan je Nemac sa ocenom Novaka Đokovića da na Australijan openu ove sezone nije pronašao pravu formu. 

- Ako pričamo o formi, ovo nije bio Đokovićev najbolji Australijan open. Nije našao formu, ritam, servis ni blizu najboljeg u svim svojim mečevima, a danas se namerio na jakog protivnika - dodaje legendarni nemački teniser. 

Informer

 

Za kraj, Boris Beker otkrio je da je bio izuzetno iznenađen zbog činjenice da je Novak Đoković nakon poraza bio izuzetno smiren dokom konferencije za medije. 

- Scene sa kraja meča za mene su iznenađujuće. Ne pamtim kada sam video Đokovića tako opuštenog posle poraza. Možda je shvatio da nije u dobroj formi i da nije izgubio zbog nedostatka sreće, nego zato što je protivnik bio bolji danas. To je znak šampiona, da se pomiriš sa tim da danas nije bio tvoj dan - podvukao je Beker.