Autor: Informer.rs

29.01.2024.

08:55

Foto: Tanjug/AP

Sport

Čovek je inspiracija! Ima 43 godine i najbolji je na svetu!

Bopana je tokom karijere promenio čak 19 partnera u dublu, kako bi se domogao najvećeg trofeja i stigao do trona.  Posle 61 pokušaja konačno je otvorio pobednički šampanjac.

Zajedno sa Metjuom Ebdenom trijumfovao je na Ozi openu, a u finalu su pobedili italijansku kombinaciju Simone Boleli, Andrea Vavasori sa 7:6 , 7:5.  Pre Melburna im je najveći uspeh bio osvajanje mastersa u Indijan Velsu, a Bopani je ovo prvi grend slem u muškom dublu jer je prethodno jednom osvojio trofej u konkurenciji mešovitih parova. On je 2017. prvu grend slem titulu u mešovitim dublovima osvojio sa Kanađankom Gabrijelom Dabrovski na Rolan Garosu.

Informer

Postavio je nekoliko rekorda: postao je najstariji šampion mastersa, najstariji finalista na grend slemu i najstariji igrač koji je pobedio u meču na ATP finalu.

- On je mlad u srcu, on je šampion, on je ratnik - rekao je Ebden za svog partnera.

Bopana je posle 17. pokušaja na Australijan openu u muškom dublu uspeo da se domogne trofeja, što je jednako rekordu njegovog sunarodnika Leandera Paesa. Tokom uručenja trofeja, Bopana je otkrio da je razmišljao o napuštanju sporta pre nekoliko godina.

Informer

- Snimio sam video poruku u kojoj sam rekao da ću se odjaviti jer uopšte ne dobijam mečeve. Čak pet meseci nisam pobedio i mislio sam da sam došao do kraja mog puta. Mislim da me je upornost održala. Promenio sam mnogo stvari i pronašao sjajnog partnera, hvala ti - rekao je Bopana, koji će sa Ebdenom podeliti novčanu nagradu od 730.000 australijskih dolara (oko 440.000 evra).

Informer

Bopani je pre nekoliko dana i Novak Đoković čestitao na velikom uspehu.

- To što si uradio je neverovatno. Imaš celu karijeru ispred sebe. Neverovatno je kako si to uradio tako mlad. Ne znam kako si ovo postigao - poručio je Đoković Bopani.