29.01.2024.

11:14

Foto: EPAIMAGES

Sport

Jelena Dokić otvorila dušu: Pokušala sam da se pomirim sa ocem

Ona je poslednjih godina u više navrata otvoreno pričala da je prošla kroz pakao zlostavljanja sa ocem Damirom, da ju je godinama tukao i maltretirao, zbog čega je bila u depresiji i na ivici da sebi oduzme život. Sada, sa ove distance, kada se u dobroj meri oporavila i sa ocem godinama nema kontakt, priznaje da je želela da se pomiri sa njim.

Informer

 

-  Pokušavala sam da se pomirim sa ocem, jednom ili dva puta. Bez obzira na sve, gajite nadu da ćete možda spasti odnos kada je u pitanju porodica. Takve situacije su veoma teške. Sa ocem sam poslednji put bila u kontaktu pre deset godina. Shvatila sam da se on uopšte ne kaje za ono što je uradio. Ne može da prevali preko usta ni: "Izvini". Naprotiv, kaže da bi sve isto uradio da opet ima priliku. Sve mi je to palo teško, ali morala sam da stavim tačku. Morala sam da presečem i kažem da ne želim toksične osobe ni toksične odnose u svom životu - istakla je Dokićeva. 

Za razliku od oca, uspela je da uspostavi normalan odnos sa majkom i bratom.

- Sa bratom Savom imam sjajan odnos, a sa mamom sam, posle teških razgovora, vratila odnos na dobro mesto - zaključila je ona. 

Informer

 

Opet se prisetila bočlnih trenutaka kroz koje je prolazila kao tinejdžerka. Često je dobijala batine, a neretko bi se i onesvestila od istih.

- Ceo život sam ćutala, jer otkad sam počela da igram tenis, pravilo broj jedan je bilo da ćutim, nikom nešta ne govorim, jer bi moglo da bude ogromnih posledica. Često me je tukao i matltretirao, bio pijan ili trezan. Volela bih da se našao neko da kaže: "Čekajte, sa ovim čovekom dvoje maloletne dece ide kući, moramo da preduzmemo nešto", zaključila je Dokićeva.