Autor: Informer.rs

30.01.2024.

11:01

Foto: EPAIMAGES

Sport

Siner provocira Đokovića! Udara tamo gde najviše boli, pomenuo je Federera

Italijan je u finalu posle preokreta pobedio Danila Medvedeva, od 0:2 je posle velike borbe savladao Rusa sa 3:2 i domogao se prve grend slem titule. Prethodno je bio bolji od našeg tenisera 6:1, 6:2, 6:7, 6:3, pa nakon osvajanja prvog grend slema u Australiji i karijeri poručio da je Đoković sa deset trofeja osvojenih u Melburnu druga kategorija, ali da se on ipak ugleda na Rodžera Federera.

- Ne razmišljam o Novakovih deset titula, on je drugi nivo. Moj uzor je uvek bio Federer. Ne samo zbog klase nego i načina na koji predstavlja sebe. Važno je okružiti se najboljim ljudima i sa svim se suočiti s osmehom na licu - kazao je Siner posle osvajanja trofeja i pecnuo Novaka, mada bi ova provokacija novog šampiona Australijan opena mogla u nastavku sezone skupo da košta.

Informer

Siner je ovim trijumfom sa 22 godine postao najmlađi osvajač Australijan opena u 21. veku nakon Novaka Đokovića, koji je 2008. godine osvojio turnir sa navršenih 20 godina. Istovremeno, postao je i prvi Italijan koji je osvojio titulu na turniru u Melburnu. 

Informer

- Ja sam najmlađi šampion od Novaka, koji je prvu titulu u Melburnu osvojio 2008. godine. Mislim da je njegov rekord od deset trofeja na Australijan openu nedostižan. Sad sam srećan jer držim ovaj trofej u rukama.

Prošle sezone je na Vimbldonu trijumfovao Karlos Alkaraz pošto je pobedio Srbina, pa su Janika pitali da li je došlo vreme za smenu generacija.

Informer

- Ne znam da li je sad smena generacija. Teško je predvideti šta će se desiti u budućnosti. Ali, srećan sam što sam deo nove generacije - poručio je Italijan.

Janik Siner će posle osvajanja Australijan opena napraviti pauzu, otkazao je učešće na turniru u Marseju koji se igra od 5. do 11. februara. Prvi teniser sveta će napraviti pauzu posle Melburna, pa bi njegov sledeći turnir trebalo da bude masters u Indijan Velsu, od 3. do 17. marta.