Autor: Informer.rs

02.02.2024.

17:00

Foto: Starsportphoto©

Sport

Kecmanović razočarao, Srbija na pragu poraza! Slovačka povela u Kraljevu

Igrao je Miomir Kecmanović sjajno tokom Australijan opena i nagovestio da bi mogao da predvodi Srbiju na startu Dejvis kup kvalifikacija. Ipak, popularni Miša razočarao je svoje navijače pošto je u prvom duelu od njega bolji bio Lukaš Klajn. 

Slovak je razbio Kecmanovića u dvorani "Ribnica" u Kraljevu sa 2:0 (7:6, 6:2) i tako doneo veliki bod svojoj reprezentaciji. Ipak, do kraja duela Srbije i Slovačke ima još mnogo da se igra budući da već danas rezultat može da poravna Dušan Lajović protiv Aleksa Molčana. 

Mučio se Kecmanović od starta meča protiv 100 mesta slabije rangiranog slovačkog tenisera. U prvom setu viđena su čak četiri brejka, a ni prednost koju je Kecmanović imao i servis pri rezultatu 5:4 nisu bili dovoljni da prvi set reši u svoju korist. 

Imao je Kecmanović potom i 6:5, ponovo je servirao za osvajanje prvog seta, ali je Klejn uspeo da odgovori, vrati brejk, a potom u taj-brejku povede sa 1:0. Bio je to početak kraja budući da je Slovak u drugom setu razbio srpskog tenisera. 

Informer

 

Dušan Lajović će od 17:15 imati znatno teži zadatak budući da je Aleks Molčan u prošlosti umeo da bude nezgodan rival brojnim teniserima iz svetskog vrha. Ipak, Slovak već neko vreme nije na svom nivou što bi 53. reket sveta mogao da iskoristi i donese Srbiji izjednačenje. 

U nedelju od 13 časova na programu je dubl meča, a potom i preostala dva singa.