Autor: Informer.rs

03.02.2024.

17:02

Foto: TSS/Srđan Stevanović

Sport

Ovo je debakl! Videćemo kako ćemo dalje! Troicki besan nakon poraza

Prvog dana Miomir Kecmanović poražen je od Lukaša Klajna sa 2:0, a onda i Dušan Lajović od Aleksa Molčana sa 2:1.

Dubl u sastavu Nikola Ćaćić i Kecmanović izgubio je potom od Klajna i Igora Zelenaja sa 2:0, a Laslo Đere predao je potom Lukašu Potorniju za konačnih 4:0 u prvoj rundi Dejvis kupa.

Zbog svega toga i selektor je bio u šoku na konferenciji za medije nakon debakla.

- Gorak ukus veoma. Ne pamtim da sam, od kada sam ja u reprezentaciji, ne samo kao selektor nego i kao igrač, prisustvovao gorem susretu između dve selekcije. Ostao sam bez reči. Prvi igrač im je 120. na svetu, drugi 140, tako da je ovo za mene šokantan poraz, moram priznati. Jako loš osećaj, sve zajedno jako loše. Izgubiti 4:0 od Slovačke... Oni jesu igrali, borili se, dali sve od sebe, ali ovo je debakl - rekao je Troicki.

On se potom osvrnuo na budućnost i to kako daljem te naglasio da nije opravdanje što prvi teniser sveta Novak Đoković nije bio u timu.

- Definitivno, moramo da se restartujemo i da krenemo ispočetka. To je sledeći korak, jako sam nezadovoljan. Videćemo kako dalje. Nažalost, nismo uvek imali Novaka u reprezentaciji, ali momci su igrali dobro i bez njega. Naravno da nam on pomaže i naravno da je sve mnogo lakše sa njim, ali opet ovi momci imaju ozbiljan kvalitet, ali moraju malo timski bolje da se osećaju. Da daju maksimum za tim. Jeste loše, jeste katastrofalno, ali život ide dalje - zaključio je Viktor.