Autor: Informer.rs

06.02.2024.

11:37

Foto: Tanjug/AP

Sport

Amerikanac lupio šakom o sto! Đoković ostaje glavni šerif u gradu

Nakon što je poražen u polufinalu Australijan opena od Janika Sinera (3:1) nije malo onih koji ne veruju da će do kraja karijere osvojiti još neki grend slem. Smatraju da je završena dominacija Srbina. Ali, posle Džimija Konorsa i Rik Maći veruje da će se vratiti još jači.

Otvoreno je bivši Serenin trener pričao o time da li će Novak osvojiti 25. grend slem ili je došao kraj, kako neki smatraju.

- Hajde da pričamo malo o Novaku. Težak meč protiv Sinera, koji je igrao pun samopouzdanja. Ali, ovaj tip je poseban. Igati u njegovim godina, i sve što je napravio prošle sezone, sjajan je primer svima. Osvojio je tri od četiri grend slema, to je neverovatno - divi se Maći prvom teniseru sveta.

Informer

Amerikanac nije imao dobre vest za mlade tenisere. Još će njima Srbin da zagorčava život, iako ima 36 godina.

- Osim ako se ne povredi, on ne ide nigde. Tu je! Novak neće predati lako svoje mesto. Neće biti novog šerifa u gradu. Dok je zdrav može da osvaja sve grend slemove - jasan je Amerikanac.

Prvi teniser sveta trenutno se odmara u Italiji, nećemoga videti na terenu mesec dana, do mastersa u Indijan Velsu koji se igra od 3. do 17. marta. Đoković je petostruki šampion u Kaliforniji, ali poslednji put slavio je još davne 2016. godine. Naš teniser nije igrao minule godine zbog korona virusa i strogih pravila oko ulaska u SAD, nije mogao da uđe u Ameriku jer nije vakcinisan. Sad će se boriti za 41. masters trofej u karijeri, a potom će imati priliku da igra i u Majami (20. do 31. mart).