Autor: Informer.rs

07.02.2024.

06:30

Foto: EPA EFE

Sport

Na današnji dan: Legendarni teniser pokušao samoubistvo!

On je tog dana primljen u bolnicu u Milanu, gde je u to vreme živeo, nakon što je uzeo veliki broj pilula za spavanje. Iako su njegovi najbliži prijatelji negirali da se radilo o pokušaju samoubistva, mediji u čitavom svetu su spekulisali u to vreme da je upravo to bio slučaj.

Njegov savetnik Ingmar Alverdar izjavio je za švedske medije da je njegovom klijentu pozlilo nakon večere u jednom milanskom restoranu i da je zbog toga uzeo veliku količinu pilula za spavanje. U bolnici je bio podvrgnut ispiranju želuca nakon čega se u pratnji tadašnje devojke, italijanske pevačice Loredane Berte, vratio u svoj dom u Milanu.

Informer

 

Šveđanin je pre toga bio u braku sa rumunskom teniserkom, Marijanom Simonesku od koje se razveo nakon četiri godine. Zatim je iz emotivne veze sa švedskom manekenkom Janike Bjorling dobio sina Robina, ali je majka njegovog deteta pretila da će mu oduzeti starateljstvo nad detetom, ukoliko sklopi brak sa Bertom.

Informer

 

Uz to, poglavari katoličke crkve nisu želeli da mu odobre sklapanje braka sa Italijankom, s obzirom na to da je bio razveden. Po izlasku iz bolnice Borg se nasmejao okupljenim pripadnicima "sedme sile" i istakao da se dobro oseća.

- Dobro se osećam i sada je sve je u redu - pokušao je da se "opere" slavni teniser.

Informer

 

Borg je u svoje vreme bio jedan od najboljih tenisera sveta, dugo je bio prvi igrač na ATP listi a u karijeri je osvojio 11 trofeja na Grend slem turnirima. Procenjuje se da je tokom igračke karijere zaradio preko 75 miliona dolara.