Autor: Informer.rs

08.02.2024.

13:07

Foto: profimedia

Sport

Ljudi u čudu! Ovaj teniser zbog Novaka igra tenis, a divi se Federeru

Rune ne krije da obožava Švajcarca, on mu je idol, divi mu se... Ali, njegova majka Aneke je otkrila da je vlasnik 24 grend slema odigrao možda i najbitniju ulogu u karijeri mladog Danca. Inspirisao ga je i pomogao mu da bude ono što je danas. 

Runeova majka, koja je pre nekoliko dana napustila tim svog sina, pričala je o vremeu kada je on imao 13 godina i poželeo da bude teniser, jer je gledao 36-godišnjeg srpskog tenisera. Prisetila se vremena kada su bili u akademija Patrika Mjuratoglua. 

- Kada je Rune otišao tamo sa 13 godina trenirao sa jednim od najboljih tenisera. Novak je bio tamo, trenirali su, a Rune je bio samo mali dečak koji ga je gledao. Bio je inspirisan. Došao je i rekao "želim to da uradim što brže, da uložim sav napor, želim to sada da uradim". To je apsolutno neverovatno - rekla je Aneke.

Informer

Rune je prošle godine i pobedio čoveka zbog kog igra tenis, na mastersu u Parizu, a zanimljiva je njegova izjava o Novaku kada je komentarisao veliku trojku.  Rune smatra da je Srbin mnogo više uradio za tenis, kao i za mlade igrače.

Informer

- Đoković mi je rekao mnogo dobrih stvari. Uvek se priča o Rodžeru i Rafi kao dobrim momcima, ali... Kada se dođe do nove generacije tenisera, potpuno je jasno da je Novak uradio mnogo više za nas - rekao je Rune pre nekoliko godina.